Европа е оживено място, пълно с културни забележителности и неподправен чар, коeто ще омагьоса всеки пътешественик. Ако мечтаете за романтичен уикенд на стария континент, за време, в което спокойно да се насладите на пролетта, опознавайки нови култури, изживявайки безброй приключения, предлагаме ви 6 романтични места, които да посетите още тази пролет. Готови ли сте?

Порто, Португалия
Кое е първото нещо, което изниква в съзнанието ви, когато чуете Португалия? Слънце, морски въздух, прекрасна храна и спокойствие. Порто е крайбрежен град, разположен в северозападната част на страната, и е любимо място за меден месец. Градът е втори по големина за страната и дом на едноименното вино. Впечатляващите старинни къщи по крайбрежната част са световен паметник на културата. Със сигурност това място ще ви предложи безброй възможности за приключения, превърнати в красиви спомени.

Верона, Италия
Романтични тесни улички, които ни пренасят назад във времето, италиански чар и Ромео и Жулиета – всичко това е с общото име Верона! За да избягате от огромните тълпи с туристи тази пролет, непременно посетете Верона – ще ви очарова. Ако се вълнувате какво да видите и опитате в романтичното италианско градче, научете подробности в Романтичната Верона – подценяваната алтернатива на Венеция.

Санторини, Гърция
Колко страхотно е, че има много романтична дестинация в Европа, която можете да посетите и всяка от тях е уникална и красива сама по себе си. Нещата, които можете да направите в Санторини, са безброй. Същото важи и за туристите, особено през топлите месеци. Затова е нужно да сте подготвени предварително с идея къде и какво ще гледате. Но дори и да нямате предварителен план за това какво да видите и къде да идете, ако изберете да се полюбувате на гледките от острова, няма да останете разочаровани.

Париж, Франция
Париж винаги е добра идея! Несъмнено френската столица печели по брой точки романтика, защото е предпочитана от безброй туристи за посещение във всеки един миг от годината. И макар за много хора Париж да е клише, има места, които могат да ви докажат обратното. Като град с история и култура, Париж винаги може да ви очарова, дори без да посещавате класическите му забележителности. Седнете в едно заведение, поръчайте си кафе и кроасан и наблюдавайте хората наоколо, без да бързате. Това вече е истинско парижко изживяване, нали!

Валета, Малта

Валета е може би най-малкият град в Европа, но наистина красив и романтичен. Плюс това, има много места, които да се видят. Благодарение на това, че островът е малък, имате предостатъчно време да обиколите всичко нужно: Бароковата катедрала от 16-ти век, Каза Рока Пикола, крепостта „Света Барбара“ и гледката на залеза оттам и други.

Брюж, Белгия

Брюж е идеалната дестинация за перфектна романтична почивка в Европа. Тук е мястото, където ще опитате най-сладките неща - белгийските вафли, качествени шоколадови бонбони, и местни деликатеси. Разбира се, че  пъстрота и чарът из улиците на белгийския град няма да ви оставят безразлични. Предвид близостта на Брюж до столицата Брюксел, лесно може да комбинирате пътуването си до няколко дестинации (бързо и лесно с влак до Амстердам и Париж), ако времето ви позволява.

А вие накъде ще се отправите за следващия уикенд?

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар