14 февруари. Със съпруга ми решаваме да го прекараме навън и съдбата (по-скоро резервацията) ни отвява в уютен ресторант, а след това на кино. В духа на празника решаваме, че ще гледаме "50 нюанса по-тъмно". А и си имаме традиция относно филма: докато все още не бяхме женени, го заведох да гледаме първата част и той почти заспа.

Имах огромното желание да прочета книгите, за да си изградя сама мнение относно поредицата. Ако и аз се присъединя към тези, които не я харесват, поне да имам аргументиран отговор защо. Прочетох първата част, но не изявих желание да разбера какво се случва по-нататък. Реших, че няма да отпиша нюансите напълно и ще им дам шанс поне с филмите.

Първият беше по-скоро забавен, докато вторият има за цел да бъде по-драматичен. Всъщност не, че дебютната лента е била предвидена за комедийна, просто така се получи вследствие на сюжета и актьорската игра. В "50 нюанса по-тъмно" обаче вече има реални опасности, чалнати бивши, застрашаващи живота ситуации и изобщо мрак, инспириращ заглавието на творбата.

Някъде в действието обаче нещо се чупи и нито чалнатите бивши изглеждат достатъчно крийпи (добре де, коленичещата си беше страшна донякъде, но развръзката с нея можеше да е по-драматична), нито застрашаващите живота ситуации въздействат на зрителя да се притесни за един от главните герои, да се замисли наистина жив ли е, не е ли... защото аха да стане страшно и хоп - развръзка. Даже и финалът на филма отне последната мистерия, която беше останала, а за да не ви спойлвам, ще използвам само две ключови думи: цигари и белези.


За сметка на това обаче филмът е наситен с доста секс. На равни интервали в лентата има разпределени няколко секс сцени, които, според моите критерии, си бяха доста натуралистични, въпреки че според другата ми половина просто не съм гледала достатъчно стари филми и европейско кино, за да видя наистина що е то секс на кино.

Според мен обаче си беше достатъчно като за филм, в който сексът е водещ елемент. И на няколко пъти се почувствах доста неудобно от факта, че гледам всичко това в препълнена зала. Не, че съм очаквала нещо друго, разбира се.

"50 нюанса по-тъмно" още върви по кината и става за гледане с гаджето, съпруга или с когото имате някакви интимни отношения. Не ви препоръчвам да го гледате с приятел, защото би било малко неловко. Освен ако не сте тийнейджър като тези, с които стояхме едни до други и се заливаха от смях, докато през другото време говореха по телефона с родителите си, че са на кино и спокойно, няма да се прибират сами, Никол е в същата посока.

 

Хубавото на филма е, че никой не очаква нещо особено от него, така че няма как да разочарова. Още по-хубав е саундтракът, който и в първата лента също беше на много добро ниво. Личната ми победа е, че този път съпругът ми остана буден, явно все пак нещо му е привлякло вниманието. Ще видим дали ще бъде така и в третата част след някоя и друга година.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

1 коментар

  1. Признават или не, повечето жени мечтаят и копнеят освен за нежен секс и за страстно напляскване. Но не това грубото и вулгарно на по чаша ракия, а нежен груб бдсм секс. Да усетят мъжкия парфюм и силни рамене напомпани във фитнеса да пляскат дупето и да скубат косата. Да покажат че алфа мъжкарят може да доминира и да доставя върховен оргазъм.

Напишете коментар