5 умни приложения за фрийлансъри

Работата на свободна практика все повече набира популярност в последните години, а фирмите, от своя страна, стават все по-склонни да наемат фрийлансъри. Последните се радват на редица предимства, сред които липсата на работно време и възможността за работа от всяка точка на света. Рискът обаче също не е за подценяване и най-често се състои в попадането на некоректен работодател.

Днес ще ви представим 5 изключително добри мобилни приложения, видени през погледа на хората, които ги ползват. По една или друга причина те са малко известни и са останали в сянката на по-големите си конкуренти. Те са леснодостъпни и човек бързо се учи как да ги ползва, което е особено важно за всяка нова технология в днешно време.

Airtable

Изключително гъвкава база данни с електронни таблици, която ви помага да управлявате всичко, което искате - от бюджета до работния процес на проекта.

"Изградих си “freelancing табло”, където всичките ми контакти са подреден в ред, който сам си създадох. Когато имам нужда от работа, започвам с „минали клиенти“, които са ми платили при предишна съвместна дейност, следват  „перспективите“ и накрая „контактите“. Използвам Airtable също за управление на проекти и проследяване на финансите си, защото във всеки един момент мога да видя колко пари печеля и спестявам. Мога да организирам всичко, което искам, с Airtable."-  Джейсън Скот Монтоя, 34 г., консултант по комуникациите и автор на „Path of the Freelancer"

Paperform

Инструмент, който ви позволява да създавате всички видове визуално привлекателни формуляри със собствената си марка, както и да добавяте нови. Едновременно с това ви позволява да извършите всички плащания на момента.

"Използвам го за един тон неща - всичко, от продажбата на книга за благотворителност до това да привлека хора от различните поколения да си купят билети за дадено събитие или да вземат участие във всякакви проучвания. Хубавото на Paperform е, че е супер гъвкаво и бързо приложение и нещата буквално сами се „правят“. По този начин мога да имам целевата страница готова за пет минути."-  Рис Лин, 39 г., основател на nona.media

Wave

Wave спокойно може да се определи като финансов софтуер, насочен към предприемачите за счетоводство, фактуриране и плащания.

"Бях в състояние да добавя собствената си марка към всички фактури, което ми помагаше много. Повечето от клиентите ми са артисти, на които не им допадата нещата да изглеждат твърде business, но същевременно искат професионална визия, което лесно се получава с приложението. Освен това мога да правя фактуриране от телефона си. Така още преди да завърши даден концерт или друго събитие, аз вече мога автоматично да изпратя дължимата сума.  Резултатът от бързата работа на Wave ми помага да получавам всичките си плащания в пъти по-бързо!"- Лиса Смит, 48 г., джаз певица и основателка на компанията Geek Girls във Вегас, която която се занимава с оформянето графичен и уеб дизайн за  различни изпълнители

Clickup

Едно приложение, което ви помага да управлявате проекти по „свръхклиентски“ начин.

"Това приложение е супер гъвкаво.  Наистина се грижи максимално да задоволи нуждите на  различните екипи, което е чудесно за работниците на свободна практика. Това, което наистина ми харесва, е че имаш няколко опции за визия: Може да видиш проекта си като дъска, кутия, календар  или списък. Обслужването им на клиенти е чак абсурдно отзивчиво. Преди време предложих няколко корекции и промени и те веднага грабнаха идеята и само след няколко дни вече ги бяха направили. Това е страхотно, защото ме кара да се чувствам като част от техния отбор.” - Дженпипур Вапано, 28 г., креативен мениджър, Platypus

Proposify

Софтуер, който рационализира предлагането и договарянето.

"Когато започнах, правех всичко на разхвърляни листове хартия. Беше страшен хаос! Трудно намирах това, което ми трябва и често губех, което е недопустимо за работата на свободна практика, когато всички си зависи от теб. Сега Proposify пази и подрежда в определен ред всичките ми договори и предложения.  Преди ми отнемаше средно от 21 до 30 дни да накарам някой да подпише договор, а в момента всичко това се случва за по-малко от седмица. Ако трябва да бъда честна, приложението изигра огромна роля в прехода ми от „solo freelancer”  към управлението на  "Belt Creative" - ​​агенция с още двама души - трима, с моето куче (което също харесва Proposify)."- Колин Белт, 25, уеб дизайнер

Наталия Бекярова

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни