Пет нърд сериала, които си заслужават вниманието

Развлечението безспорно е неизменна част от живота на хората, независимо под каква форма е то и всеки го предпочита по различен, свой си начин. В последните години много от младите, а дори и по-зрелите, оползотворяват времето си чрез гледане на филми и сериали. Днешната тема е свързана точно с вторите. Всеки е гледал поне един сериал в живота си, а любителите на този тип развлечение – много повече.

Изгледал си толкова много и различни сериали, че вече се чудиш, какво да гледаш? Свършили са ти идеите за "качествен сериал"? Е, да, всеки си има предпочитания за определен жанр, актьорски състав и други фактори, които правят една продукция подходяща за определена аудитория.

Ето защо на бял свят излезе и тази статия. Нърд сериалите са, както се казва, „класика в жанра“. Независимо от вкуса на човек, нърдовете са подходящи за почти всеки. В съвременния свят на компютри и интернет човек има нужда от малка доза „нърд“ в живота си. Днес ще разгледаме няколко предложения за нърд или казано още „geek” сериали, които не са за изпускане.

"Теория за големия взрив" (The Big Bang Theory)

Ленард и Шелдън са блестящи физици, работещи в Калифорнийския технически университет. Те са колеги, най-добри приятели и съквартиранти. В състояние са да кажат на всеки повече, отколкото иска да знае за квантовата физика, но срещат трудности в преодоляването на най-основните социални ситуации, особено в тези, в които участват жени. Ленард и Шелдън знаят как работи светът, но нямат представа как да живеят в същия този свят. Прекарвайки времето си в научни проекти, видео игри и комикси, те са приели статута си на нърдове и нямат нищо против. Всичко обаче се обръща с идването на нова съседка на име Пени. Красива и амбициозна актриса, работеща като сервитьорка, която им помага да открият света, непознат за тях. Ще се сблъскат ли световете?

Mr. Robot

Младият компютърен програмист Елиът работи като инженер по киберсигурността през деня, но и като хакер през нощта. Той не е „нормален“, той поставя всичко под въпрос – няма Facebook, има проблеми с контакта с хората, не харесва работата си, мрази робуването на парите и иска да направи нещо. Иска да промени глобално мисленето на хората, затова вечер и в свободното си време хаква разни хора, които правят нещо нередно. Той не иска пари, не иска признание, той държи хората, които по някакъв начин вредят на обществото, да си получат заслуженото.

"Силициевата долина" (Silicon Valley)

Silicon Valley се фокусира върху хората, които са свръхквалифицирани, но пък трудно се справят с тежестта на успеха.

Сюжетът се върти около Ричард: иновативен и надарен програмист, който живее в “инкубатор” с няколко странни приятели. Ричард Хендрикс създава приложение, известно като Pied Piper, което съдържа революционен алгоритъм за компресиране на данни. Във високотехнологичната златна треска на съвременната „Силиконова долина“ най-квалифицираните за успех хора са най-малко способни да се справят.

The IT Crowd

Действието в тази комедия се развива в офисите на ”Рейнхолм Индъстрис" - измислена британска корпорация в Централен Лондон. Дълбоко в сутерена на компанията са две социално изолирани IT-момчета. Мос, съветник по електроника и прекалено наивен човек, и Рой, мързелив и недоволен колега, трябва да осигурят подкрепа на “Рейнхолм Индъстрис” с несправедливия им шеф Джен, който не знае разликата между софтуер и хардуер. Шоуто се върти около лудориите на двамата нърдове, както на работа, така и навън, които винаги свършват зле.

"Чък" (Chuck)

Последният сериал в днешната класация е именно “Чък". Когато главният герой (Чък Бартовски) отваря закодиран и-мейл с правителствени тайни, той неволно сваля цял сървър от секретни данни в мозъка си. Цялата информация, достъпна на американското правителство, е вече в главата на един обикновен човек. От ЦРУ назначават най-добрия си агент, който да пази Чък от опасности, но двамата често се зазбъркват в шпионски приключения. Сега, когато Чък е най-важният държавен актив, съдбата на света лежи в ръцете на човек, който работи в магазин за електроника.

Да си нърд може да не е толкова скучно. В сериалите по-горе забелязваме, че всеки може да открие в тях по малка част от себе си. Ако ли не, то поне може да им се наслади, забавлявайки се с грешките и несполуките на един „нърд“. Предложенията не изчерпват темата за нърд сериалите, тъй като те са много повече от пет. Аз се задоволих с възможността да разгледаме малка част от тях, които си заслужават и могат да запълнят останалата „дупка от скука“ в свободното време. Надявам се някой от тези сериали да е вашият. В този ред на мисли какво ще правите, като се приберете от работа? 

Никола Николов
Никола Николов

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни