Сдобили сте се с нов телефон? Или пък имате отдавна, но се чудите какво ново приложение ще ви е от полза? Е, попаднали сте на правилното място. В следващите редове ще разгледаме какво би ви било от първа необходимост, като изключим приложенията, които идват заедно с телефона.

Ще се ограничим от конкретизиране и ще разгледаме апликации съотвeтно и за iOS, и за Android. В съвременния свят човек трудно ще се справи без своя смартфон. В забързаното ежедневие нямаме време да закъсняваме, да губим време в подробно разглеждане на всички промоции, та дори да теглим музика. Ето няколко идеи за полезни приложения, които значително биха улеснили така и така натоварения делник.

Bank on mobile

В общи линии, интернет банкирането ни спестява разходките до банката или до банкомата (за проверка на наличност). Всяка банка има онлайн банкиране като опция за своите клиенти. Не се притеснявайте! Това в никакъв случай не означава, че е схема за източване на банковите ви сметки. Напротив, банките препоръчват банкирането да бъде пасивно, именно да се избегнат подобни рискове. Онлайн банкирането ви създава удобството да знаете колко средства имате в сметката си по всяко едно време на денонощието.

Spotify

По-горе споменахме за това как никой няма време, а и желание, да си сваля всяка една любима песен на телефона, а и живеем в стрийминг ера, в която това е ненужно. Spotify е решението за вас! Можете да си слушате музика навсякъде, на работа, в метрото, разхождайки се или чакайки на спирката. Предимството на Spotify е фактът, че работи при заключен екран и можете да извършвате други операции на телефона си, без това да пречи на музиката. Предимство, което в мобилния YouTube например липсва.

Интелигентните приложения: необходимост в нашето време

Moovit

Ако не сте чували за тази програма, лошо за вас. Не мислете, свалете я и си решете проблема с чакането по спирки. Платформата е създадена именно да показва всички разписания на градски, а дори и някои междуградски маршрути. Сега вече знаете кога идва автобусът още преди да сте на спирката. Лично на нас много ни помага, когато ни подскаже, че се налага да потичаме, за да избегнем чакане от 20 минути. Добре дошли в клуба на хората, които не закъсняват!

Call recorder

Налагало ли ви се е да запишете нещо по време на телефонен разговор? Най-неудобно е, когато ви попитат „Бихте ли записали следния адрес?“. Спокойно, отговорете положително и просто изслушайте внимателно диктуващият събеседник. Има много приложения, които са специализирани да записват разговорите. Изберете едно и си пазете листовете и химикалката за бизнес срещи на живо. Умните телефони помнят всичко! Удобно, а?

Приложения за разпознаване на музика

Те са свързани с една от по-горните точки, в която разгледахме музикални приложения. Тук обаче по-конкретно ще обсъдим моментите, в които случайно чуваме определена песен. „Това е моята песен! Но как да разбера коя е?!“ Е, има как. Приложения с подобна функция са Shazam, TuneIn, Discovr, Apple Music и др. Следващия път, когато чуете „вашата“ песен, можете да си извадите телефона и да запишете част от парчето. Приложението ще свърши останалото. Честито, плейлистът ви вече винаги ще бъде актуален с нови попадения.

# Bonus

Социалните мрежи не изпускат никоя класация! Така и тук ще разгледаме приложенията, които най-много заемат от работното време на нашия смартфон. Да, вярно е, че Facebook е инсталиран фабрично, но Instagram, Snapchat, WhatsApp, Viber и др. също заслужават внимание. С тях телефонът вече придобива своя завършек. Сега остана да свалим и инструменти като Photoeditor и SnapSeed и сме готови да се впуснем в пълноценна употреба. Разнообразието при приложенията, които обработват снимки, е голямо, така че си изберете някое по ваш вкус.

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар