Иска ни се или не, есента започва да напомня за себе си. Разбираме това рано сутрин, когато отиваме на работа и вече все по-рядко излизаме без връхна дреха. Минавайки покрай витрините на магазините, забелязваме, че ярките летни цветове са заменени от по-мрачни и тъмни. Нормално. С настъпването на по-студените месеци цветовете, които предпочитаме, също стават по-студени. Тази тенденция не е само при дрехите и обувките. Маникюрът също трябва да съответства на новия сезон. Защото и най-доброто съчетание на дрехи и аксесоари не е завършено без хубав маникюр.

Цветовете и тенденциите при дрехите се пренасят и върху ноктите. Това забелязахме и при модните ревюта на известните дизайнери. Тази есен на мода ще бъдат късите нокти с бадемова или квадратна форма с добре заоблени краища. Много дами, на които дългите нокти пречат в ежедневието, са доволни от този факт. В цветово отношение, този сезон ще има за всекиго по нещо.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

These #ArtisticPutty French Fades are seriously on point! 😍 Manicure by @missbliss.co.nz #ArtisticNailDesign #babyboomer #nailenhancements

Публикация, споделена от Artistic Nail Design (@artisticnaildesign) на

#1 Телесен или никакъв цвят

Както всяка есен и тази на почит ще бъдат сиво, кафяво и бежово. Разликата сега е, че някои от дизайнерите залагат на естествения цвят на ноктите. Затова моделите бяха само с топ лак, съчетан с малко блясък.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Artık o bir klasik 🤩 Mirror Effect- Bronze @dideminojeleri ‘nin ellerinden 👌🏻❤️

Публикация, споделена от Mara Kozmetik (@mara.kozmetik) на

#2 Метални цветове

Съвсем противоположно на #1, за любителите на блясъка, този сезон отново ще бъде модерен маникюрът с метален ефект. Сребърно, златно или розово злато, всеки сам избира.

#3 Бижута и камъни по ноктите

Още по-екстравагантните дами ще могат буквално да заблестят с идеи. Големи и малки камъни, перли и всякакви други бижута ще бъдат истинска модна находка през оставащата част от годината. По модните ревюта дори се забелязваха украшения и по пръстите на моделите. За ежедневието обаче би било добре да се придържаме към нещо, което няма да ни пречи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

A very girly set of leopards 💅🏻 The pink fluffy background is a must.. of course!

Публикация, споделена от Amy Rickaby (@beautyworksbyamy) на

#4 Животински принтове

Странно или не, много от дизайнерите този сезон заложиха на животинските принтове. Може би за да разбунят митовете, че въпросните шарки са белег на лош вкус или пошлост.

Ако все още се притеснявате да носите леопардово или принт зебра, но искате да бъдете в крак с модата, започнете от ноктите. Имайте едно на ум обаче с какво ще ги комбинирате. Най-подходящите цветове са бяло, черно или кафявата гама. Внимавайте с ярките цветове и допълнителните украшения, защото границата между стил и пошлост е много тънка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Matte 🚀 Set of Base Acrylics 🌑 #brisbanenails #mattenails

Публикация, споделена от CO. Nails (@co.nailsbrisbane) на

#5 Класически

Червеното и останалите хладни цветове няма да отстъпят мястото си и тази есен. Тенденцията е колкото по-студен е месеца, толкова по-тъмен нюанс на съответния цвят да изберем. Да не забравяме, че класическите цветове се съчетават много добре с всички дрехи и аксесоари. Ако предпочитате нещо малко по-нестандартно, опитайте с матов топ лак. Ще ви хареса!

Автор

Обичам всичко около мен да блести. Никога не излизам от вкъщи без розовите си очила, така виждам света по-добър. Винаги търся положителното в хората, които срещам. Вярвам, че няма случайни неща и всичко се случва точно когато е писано – нито по-рано, нито по-късно. Нямам любим сезон, защото намирам красота във всяко едно време от годината.

Напишете коментар