5 грешки при избора на зала за официално събитие

Организирането на официално събитие е свързано с много стрес, кратки срокове и умения. Всеки се е чувствал изгубен или е пропускал нещо важно по време на организацията на официално събитие, било то тиймбилдинг, сватба, конференция, семинар или дори рожден ден. Кои са най-често срещаните грешки, които допускаме и как да се справим с тях?

1. Не сте избрали подходящото място

Изборът на подходящо място за официално събитие е най-важното нещо за това то да бъде успешно. Изборът на място зависи от броя хора, вида на събитието, локацията и други неща, които трябва предварително да съобразите. В най-лошия случай, ако не сте избрали подходящо място, вероятно е да е присъстват достатъчно гости. Друг проблем е мястото да не е достатъчно голямо за броя хора и това също да доведе до негативни реакции.

Снимка: Eventplus

Съвет: Когато избирате място за провеждане на официално събитие, първо преценете каква ще е големината на събитието, какво ще е необходимо, на удобно място ли е откъм локация и др. Предвидете си резервен план: допълнителни столове/маси и пространство в случай че дойдат още гости  и др.

2. Нямате достатъчно време за всичко в организацията

Ако правите всичко в последния момент, нормално е успехът да ви бяга. Още от самото начало си предвидете достатъчно време. Колкото по-голямо е събитието, толкова повече време ви е необходимо. Ако се налага да менажирате екипи по организацията, създайте план-график с ясни срокове за това кое кога трябва да се случи.

3. Инвестирате в количество, а не в качество

Да инвестираш в количество вместо в качество не е печеливша стратегия, особено що се отнася до организация на официално събитие. Безупречният вид на мястото, вкусната храна с добър вид, доброто обслужване са не просто важни, а задължителни елементи за успеха на събитието.

4. Информирате гостите твърде късно и не ги ангажирате с отговор

Изпращането на официални покани за събитие също трябва да бъде съобразено времево. Ако искате да имате приблизително точна бройка за присъстващите на вашето събитие, трябва да ги ангажирате. Как? Като използвате форма за отговор. Без значение дали ще изпратите покана по пощата, по мейл, като събитие в социалните мрежи или всичко заедно – погрижете се да има напомняне и отговор от тяхна страна. Ангажирайте ги! Само така ще можете да предвидите всичко.

5. Нямате резервен план

Колкото и добре да върви организацията на вашето официално събитие, винаги имайте резервен план. Ако нещо се обърка, по-добре е да сте подготвени, отколкото да изпадате в стрес, нали?

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни