Съществува ли идеална лятна почивка? На море? На планина? На къмпинг? Всяка лятна почивка може да е идеална, стига да се подготвите добре.

Какво ви е нужно за идеалната лятна почивка?

Преди всичко, много важно е добре да сте планирали времето си. Какво означава това? Ако ще пътувате на различни места – то тогава координацията между тях трябва да бъде изпипана до последната секунда. Особено важно е когато сте в чужбина и се налага да сменяте различни видове транспорт. Освен добрата планировка, трябва да сте подготвени за всякакви условия – дъжд, жега. За това се подсигурете с нужните лекарства, слънчезащитни мазила и достатъчно на брой дрехи (но не твърде много). Може би всичко това вече го знаете. Добре, ето накратко

5-те златни съвета, с чиято помощ ще изкарате незабравима лятна почивка.

 1. Бъдете предвидливи – за всичко
  На почивка, особено с деца, е като на война. Използваш всичко и се готвиш за всичко. Изгответе си предварителен списък с всичко необходимо – от дрехи до играчки за децата. Не забравяйте за слънчезащитни лосиони, шапки, спрейове против гадини и всичко останало, което ще ви е нужно за една спокойна лятна почивка.
 2. Сънят е най-важен
  Докато сте на почивка, възползвайте се да се наспивате добре. Без сън няма как да си починете истински. Може би си мислите, че трябва да сте на луксозно място като 4-звезден хотел с удобно легло, но това не е така. Дори да къмпингувате, пак може да си осигурите удобства. Как? С помощта на надуваемите мебели Интекс, които са в промоция онлайн в магазин Комсед. Надуваемите дюшеци, матраци, фотьойли ще ви помогнат да се чувствате удобно като у дома си, където и да идете. Огромен плюс е, че са лесни са пренасяне и не заемат място. Възползвайте се и поръчайте още сега.
 3. Без работа и негативни мисли – все пак сте на почивка
  На почивка сте – забравете за работата. Не мислете какво ще се случи след седмица, а се отдайте на пълен релакс. Без лоши мисли, без служебни разговори. Дишайте и издишайте. Всичко е наред – няма нужда от излишен стрес.
 4. Ограничете онлайн заниманията – общувайте с хората около вас
  Много хора се изкушават да използват почивката като време да вършат служебни задачи или неща, които са забравили. Само че така нито си почивате, нито вършите нещо качествено. Не сме роботи, всеки се нуждае от няколко дни в годината, през които да изключи – от света, от работа, дори от най-близките си. Да презареди, за да е с нови сили, когато се върне към реалността. Където и да сте – в планината, гората, на плажа – не си позволявайте да киснете онлайн. На почивка сте – измислете нещо, което да правите отвъд интернет. Например, запознайте се с нови хора, поиграйте волейбол на плажа, разходете е в гората, съберете билки, поплувайте в басейна. Четете книга или напишете такава. Винаги има безброй възможности около нас. Трябва просто да отворим широко очи за тях.
 5. Радвайте се на природата
  Разходките сред природата са здраве. Не се лишавайте от тях, докато сте на лятна почивка, независимо къде. Ако сте край морето, поне веднъж станете по-рано и се разходете до плажа, за да видите изгрева. Подишайте от свежия въздух на планината рано сутрин и се заредете с енергия и сили за нови приключения.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар