Египет се слави с дълга история и богато културно наследство, което прави държавата предпочитана дестинация от туристи, които искат да усетят магията на арабския свят. Есента е по-щадящ сезон от лятото от гледна точка на климатичните условия, без значение дали почивате на Червено море, или се отдавате на разходки из столицата Кайро. В следващите редове ще ви дадем няколко основателни причини, които да затвърдят намерението ви да посетите тази екзотична територия.

Авантюристични преживявания

В Египет можете да яздите камила, да се гмуркате във водите на Червено море покрай курорта Хургада, да пробвате сандбординг на пясъчните дюни, да опитате традиционната кухня, да плавате с лодка по река Нил. Египетската кухня се състои от много бобови храни, хляб, ориз и месо. Сред емблематичните ястия са Фул Медамес и Кошари.

Дори да не сте любители на екстремните дейности, може да опитате поне част от изброените предложения. Язденето на камила не е никак опасно, ако избягвате най-горещите часове, а романтичната разходка с местната платноходка фелука ще ви позволи да видите красиви монументи и да си отпочинете от изморителното ходене.

Страхотни условия

Египет има несравнимо съотношение между цена и качество, затова си заслужава да проверите офертите за екскурзии и почивки, преди да изберете друга дестинация. Чистите брегове и рифове на курортите покрай Червено море си заслужават разходката. Директните чартърни полети от София правят почивката още по-достъпна, а издаването на виза е евтино удоволствие и може да се направи дори на място при пристигане.

Сред силните черти на местното население е чувството за хумор, което дори чужденците разбират, а ако усвоите умението да се пазарите, ще се разбирате добре с тях.

Кайро

Незабравими забележителности

Ще имате нужда от 5-7 дни, за да посетите всички чудеса на природата и изобретения на човека през петхилядната история на египетската цивилизация. Ако времето ви е ограничено, задължително посетете музея в Кайро, пирамидите в Гиза и Големия сфинкс, Долината на царете и храма Абу Симбел. В случай че можете да си позволите повече разходки, се отбийте до Луксор, където ще останете впечатлени от огромния брой останки от древната цивилизация.

Перфектно време

Все повече българи предпочитат да се наслаждават на морето извън България, а времето в Египет е далеч по-поносимо през пролетта и есента. Хургада е страхотна дестинация за закъснелите плажуващи, които не са се възползвали от заслужената лятна почивка. Докато познатите ви се завръщат по работните места, вие ще хващате тен на екзотичните арабски плажове. Какво повече може да иска човек?

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар