Независимо че Обединените арабски емирства са едно от най-често посещаваните места в света, е важно да си припомним, че те все още се водят от ислямските закони и правила. Поради това, тази статия ще е от изключително значение не само за чуждестранните туристи, но и за всички пътешественици, отказали се от екскурзия в България, където на този етап знаем твърде малко за нещата, които се считат за неприемливи според тях.

Правило номер 1: Не ругайте и не показвайте неприлични жестове когато сте на почивка в Дубай. Без значение в коя страна се намирате, псуването, обидите и показването на неприлични знаци към околните е проява на липса на възпитание и трябва винаги да бъде избягвано. Независимо дали сте били на екскурзия в Турция, знаете, че там и в Дубай изповядват исляма, и това нещо е обявено за незаконно, а пристъпването му води до правни последици.

Правило номер 2: То е свързано с гореспоменатото правило, като този път става въпрос специално за управляващите държавници в Дубай. По време на своята почивка в Гърция, със сигурност много от вас са попаднали на протестите срещу тяхното правителство. Но трябва да знаете, че ако ако сте на екскурзия в Тайланд и Дубай, населението уважава своите ръководители. При втората, управлението се осъществява от отделни и различни племена.

Правило номер 3: Не пийте алкохолни напитки по улиците. Освен на специално пригодените за целта места, употребата на алкохол се забранява на всички останали други такива. Ако сте на почивка в Тасос, то съвсем спокойно може да опитвате повече от една такава напитка и да и се наслаждавате, но заради религията, в Дубай алкохолът не е част от ежедневието на местните. И все пак, поради огромния интерес и наплив към това място, вече съществува толерантност към туристите.

Правило номер 4: Не обиждайте исляма. Въпреки че представата на Дубай в цял свят е на светска държава, арабите силно тачат своята религия и не търпят обиди срещу нея. Ако сте били на екскурзия в Италия или пък почивка в Испания, значи знате, че там толерантността е много висока.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар