1. Запомнете, че ще умрете.

Може би дори днес. Не го забравяйте. Не забравяйте да сте благодарни, че сте здрави, че можете да ходите, че имате възможността да бъдете с човека, когото обичате, за братята и сестрите си и за всичко, което имате днес. То не е ваше; може да ви бъде откраднато във всеки един момент, така че докато го имате, го ценете подобаващо.

2. Правете редовно упражнения.

Може би съм само аз, но ако не съм активна, нямам доверие на себе си. Не вярвам на емоциите, реакциите, начина си на мислене. Редовните упражнения възстановяват благосъстоянието на духа и тялото ми.

3. За да разберете какво мислите, запишете го.

Да се реша да запиша нещо, да го структурирам, да го оставя да ми се проясни за мен е най-добрият начин да си изясня какво всъщност мисля за него.

4. Накрая ставате като хората, с които прекарвате най-много време.

Превръщате се в отражение на своето обкръжение, особено на социалното. Изберете хората разумно. Не се колебайте да се преместите или да се промените, ако усещате, че нещата не са наред.

5. Повечето хора никога не молят за това, което искат.

Много хубави неща се случват, когато помолим за нещо, което искаме. Преди всичко ще бъдете принудени да определите какво искате. Второ ― ще бъдете принудени да помислите как да го постигнете. Третата стъпка е най-лесната и най-малко използваната. Просто помолете.

6. Винаги използвайте стълбите.

Ще има много дни, когато няма да може да го правите, така че приемете възможността да се качвате и слизате по стълбите като дар и направете депозит в сметката си "Здраве“.

7. Посещавайте места, които ви изнервят.

Нервите са единственият начин да разберете, че сте напрегнати. Ако не сте имали момент на напрежение в продължение на месец, може би си заслужава да се запитате дали напредвате достатъчно в живота си.

8. Разисквайте.

Що се отнася до хората, няма друг начин. Трябва да обсъдите подробно нещата. Понякога това ще отнеме години. За правилните хора това време си заслужава. Премълчаното ще остане неразрешено.

9. Не бъдете превзети.

Няма нищо лошо в това да цените хубавото вино, хубавото кафе или хубавата бира, но не бъдете човек, който отказва да пие вино, понеже е от бъчва, кафе, понеже е разтворимо или бира, понеже е евтина.

10. Най-голямото отражение на приоритетите ви е вашето време.

Каквото и да казвате за нещата, които са важни за вас, истинският тест е как разпределяте времето си. Така че ако кажете, че вашите приоритети са партньорът или децата ви, семейството или здравето ви, това твърдение ще бъде вярно, само ако календарът ви го отразява.

11. Всичко е посредствено.

Повечето длъжности са посредствени. Работата на повечето хора е посредствена. Повечето продукти и преживявания са посредствени. Животът най-често води до посредственост. Когато се издигнете над посредствеността, хората ще забележат.

12. Много, много трудно е да направите нещо наистина добре.

Инерцията на посредствеността е това, което ни пречи да си свършим добре работата. В повечето случаи хората искат нещата да си останат същите. За да направите велики неща, трябва да останете незабелязани и да бъдете недооценени, да преизчислите дължините на приемствеността си.

13. Не се обезсърчавайте.

Обезсърчите ли се, всичко е свършило. Никога не подценявайте стойността на ентусиазма. Понякога това ще бъде единственото, което имате.

14. Възприятието е реалност.

Това, което е „вярно“, често няма значение поради това, което е „възприемано“.

15. Разберете стойността на времето.

Животът е изключително кратък, независимо колко дълго живеете. Можете да си възвърнете парите, да преправите къщите си, да си закупите отново вещи, които сте счупили, но не можете да върнете времето назад.

16. Самоконтролът е изчерпаем ресурс.

Можете да изисквате всеки ден от себе си толкова много. Ако искате твърде много обаче, ще се пречупите или ще се деформирате. Разполагате с ограничен капацитет, за да поемете по определен път. Заслужава си всеки ден да обмисляте докъде се простира капацитетът на тази директива.

17. Бягайте, където и да сте.

Бягането е най-добрият начин да се пренастроите, да преодолеете часовата разлика, да видите ново място и да се почувствате добре точно тук и сега.

18. Слушайте тялото си.

Може да си мислите, че сте намерили вратичка, но ако не сте искрени, тялото ви скоро ще ви настигне.

19. Контролирайте това, което поглъщате.

Не само това, което ядете и пиете (въпреки че това ще окаже голямо въздействие). Контролирайте това, което четете, гледате, слушате, известията, които получавате на телефона си, къде прекарвате времето си, с кого го прекарвате. Охранявайте добре портите към съзнанието си.

20. Всички имаме недостатъци.

Човешко е да се греши. Склонни сме да грешим. Не се задълбочавайте прекалено, опитвайки се да откриете грешките си, но знайте, че ще откривате такива и не се разочаровайте, когато това стане.

21. Слушайте.

Обикновено слушате ли повече или говорите? Ако балансът не е в полза на слушането или трябва да се замислите два пъти върху този въпрос, това е знак, че не слушате достатъчно.

22. Бъдете искрено любопитни.

Не може изкуствено да породите любопитство, така че трябва да следвате посоката , на където то действително ви води. Любопитството е движещата сила на най-интересните личности.

23. От всички съвети за добър начин на живот, въздържанието е най-удачният.

Ако го сравним с оптимизирането на електронната поща или приемането на витамини, в действителност няма по-добър съвет от това просто да не пиете. Най-лесният начин да успеете да го приложите, когато всички около вас пият, е да си поръчате газирана напитка от лайм.

24. Обърнете внимание на това, което правите, когато сте сами.

Когато никой не гледа, когато къщата е празна, когато целият следобед е ваш —  това, което избирате да правите, говори много за вас. Обърнете внимание за какво си мислите под душа. Блуждаещите мисли са вашият компас към това, което наистина ви интересува.

25. Излезте навън.

Вие сте компилация от атоми в слабо разбрана вселена, която вероятно е безкрайна. Излезте да наблюдавате природата или си помислете за облак или звезда. През каквото и да преминавате в момента, то вероятно е доста маловажно в сравнение с това.

26. Никога не казвайте колко сте заети или колко сте пияни.

Сериозно. Спрете. Стига вече.

27. Почти всичко се нормализира.

Скръб, богатство, любов. В крайна сметка всичко ще бъде отново нормално. Не позволявайте на това чувство да скрие стойността на това, което е пред вас.

28. На хората им пука по-малко, отколкото си мислите.

Докато се опитвате да бъдете добър човек, приемете , че повечето хора не ги е грижа толкова, колкото си мислите вие. Просто изрежете всички негативни взаимодействия от ситуацията. В живота на другите винаги има милион неща, които се случват, и вие обикновено сте най-маловажните.

29. Изобретете нещо.

Не забравяйте стойността на създаденото нещо, дори най-малкото. Писмо, зеленчукова градина, чудесна рецепта. Без значение колко незначително. Създаването на неща помага да се отстрани затъпяването.

30. Никога не знаете какво ви е отредено.

Никога не знаете какво ще ви се случи. Трябва да имате вяра. Вашият миг идва.

Автор

Йоана е филолог по образование, даоист по душа и немофил. С усмивка гори повече врагове отколкото калории. Обожава остроумието, асоциира се със сарказма, смее се на инсинуации, но се възхищава и я пленява добротата. Въоръжена е до зъби с емпатия и истината. Нямате шанс срещу нея.

Напишете коментар