Има много начини да извлечете здравословни ползи, като използвате най -добрите етерични масла за дифузери. Намирането на смес, която поддържа вашите специфични нужди, може да увеличи производителността на работното ви място, да регулира цикъла на съня и дори да балансира хормоните ви. Усещането ни за мириз е първата част от мозъка, която се развива още в зародиш, така че можете да бъдете сигурни използването на етерични масла за регулиране на стреса не е просто модерно - това се основава на науката. Чрез дишането на специфични аромати, ние предизвикваме усещания, чувствани от емоционалната част на нашия мозък, а именно лимбичната система.

Някога мирисали ли нещо, което буквално ви върна към едно старо преживяване? Това е вашето усещане за миризма, работеща във връзка с вашата лимбична система. Тези две неща непрекъснато работят заедно, за да не само върнат старите спомени, но и да предизвикат физически реакции.

Вдишването на етерични масла може да поддържа пет от основните мозъчни функции: Те могат да бъдат:

  • Анксиолитични, което облекчава тревожността и стреса; 
  • Аналгетици, които осигуряват психическо облекчение от болка; 
  • Седативи, които успокояват ума и насърчават съня;
  • Цефалически, да се създаде бдителност и да се помогне на мозъка фокус;
  • Невронни, което облекчава стреса.

Очевидно е, че има много информация, свързана с използването на етерични масла и има много различни видове, от които да избирате. Не се притеснявайте, съставихме списък с трите най-добри етерични масла, които да добавите към вашия дифузер, който може да ви помогне да осигурите различни форми на психическо и емоционално облекчение.

За главоболие: Етерично масло от мента

Богато на ментол, този естествен аналгетик е идеален за облекчаване на болката чрез вдишване. Етеричното масло от мента е популярно хомеопатично средство за главоболие, мигрена, мускулна скованост и дори болезнени спазми. Тъй като ментата стимулира нервната система, тя може да спомогне за увеличаване на кръвообращението и борба с умствената умора. Тя дори може да се използва за облекчаване на болезнени симптоми от обикновена настинка. Това етерично масло за охлаждане може да бъде невероятно мощно, така че не забравяйте да го държите далеч от малки деца, кърмачки и възрастни хора, за да практикувате безопасна ароматерапия.

Етерично масло от грейпфрут за предменструментален синдром

Предменструалния синдром  причинява много досадни странични ефекти, които ограничават нашата производителност (дори и мобилност), но вдигащият аромат на етерично масло от грейпфрут може действително да стимулира ума, да облекчи безпокойството и да намали чувството на летаргия. Тъй като е по-леко масло, той се разпръсква добре от дифузерите и работи чудесно заедно с други етерични масла.

За тревожност и депресия: Масло от тамян

Макар че този естествен антидепресант и не трябва да се използва за заместване на лекарството с рецепта, маслото от тамян може да се използва за осигуряване на допълнителна емоционална подкрепа. Изследване, направено от списание "Федерацията на американските общества за експериментална биология", установи, че психоактивните ефекти на това масло облекчават съзнанието, като същевременно добавят ниво на духовно съзнание и интроспекция, която наистина резонира.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар