Леонардо Ди Каприо спечели първия си Оскар за впечатляващото си представяне в епоса "Завръщането" на Алехандро Иняриту, като по този начин бе сложен край и на една продължителна агония, продължила много, много дълго време.

И докато Лео заслужено празнува една до голяма степен позакъсняла оценка за изключителния му талант, ние ви представяме списък от 25 малко известни факта за холивудската суперзвезда. Някои от тях може би вече са ви били известни, а други - не толкова. Приятно четене!

1. Първата роля на Леонардо Ди Каприо е в лентата Critters 3, появила се на екран през 1991 година.

 

2. Робърт Де Ниро сам избира малкия Лео за ролята му в This Boy's Life, "пресявайки" бъдещия носител на Оскар сред стотици други момчета.

 

3. Никога през живота си не е ползвал наркотици, поради което се допитва до експерт, за да пресъздаде по възможно най-достоворен начин наркозависимия си герой във "Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе.

4. Кръстен е Леонардо, понеже майка му е гледала картина на Леонардо Да Винчи в музея, когато той е ритнал за първи път в корема й.

5. Първата си номинация за Оскар Ди Каприо получава през 1993 година за ролята си в "Защо тъгува Гилбърт Грейп".

6. Няма репутацията на човек, който оставя щедри бакшиши. Напротив - води се за стиснат, що се отнася до посещенията си на клубове и барове.

7. Докато работи по ролята си в "Хвани ме, ако можеш", Ди Каприо успява да се срещне с истинския Франк Абигнейл - младши.

8. През 2013 година Марк Уолбърг споделя в интервю, че двамата с Ди Каприо буквално не са се понасяли, докато са снимали Basketball Diaries в средата на 90-те.

 

9. Той е бил първи избор да изиграе гениалния Алън Тюринг в The Imitation Game, но впоследствие ролята отива в Бенедикт Къмбърбач.

10. Изявява желание да играе в "Мулен Руж" на Баз Лурман, но тоталната липса на певчески талант елиминира шансовете му да участва в лентата.

11. Отказва да изиграе роля в хорър комедията Hokus Pokus, въпреки че по това време офертата е за "повече пари, отколкото някога е мечтал".

3

12. Леонардо Ди Каприо пуши електронни цигари.

13. Докато снима "Кървав диамант", Лео работи с 24 деца сираци от SOS селища в Мапуто, Мозамбик. С едно от децата актьорът установява толкова силна връзка, че и до днес двамата поддържат редовна връзка, а Лео изпраща на момиченцето пари, с които да покрива нуждите си.

14. Има собствена линия за кафе, носеща името LYON. Сто процента от печалбите са пренасочвани към каузи, свързани с опазването на околната среда, които фондацията на актьора подкрепя.

15. През 2006 година за малко не става жертва на нападение от бяла акула, докато се гмурка край бреговете на Кейп Таун, Южна Африка. Актьорът споделя, че и до днес се чувства ужасèн от възможността да се доближи до акула.

16. За малко не загива, докато практикува скок с парашут. Парашутът на Лео така и не се отваря, но за негов късмет един от инструкторите успява да се приближи във въздуха, за да му помогне.

17. Майката на Леонардо Ди Каприо е родена в Германия, поради което и актьорът говори перфектен немски. Родителите на Лео се разделят, докато той все още е малък, поради което той израства основно с майка си и баба си, която също е германка.

18. Докато е едва десетгодишен, неговият агент го съветва да промени името си, за да стига по-лесно до получаването на роли. Лео за малко не променя името си на Лени Уилямс, но малкият актьор успява да наложи волята си и да запази рожденото си име.

19. Веднъж дарява сумата от 3 милиона долара в подкрепа опазване на тигрите в Непал.

5

20. Въпреки че постоянно е заобиколен от модели и красавици, Лео никога не е бил женен.

21. Притежава свой собствен остров край бреговете на Белиз.

22. Пълното му име е Леонардо Вилхелм Ди Каприо.

23. Има слухове, че за кратък период от време е бил гадже с Парис Хилтън. Сред потвърдените му завоевания влизат добре познати жени като Деми Мур, Наоми Кембъл, Миранда Кер и други.

24. Ролята му в "Титаник" се превръща в тотален хит в Афганистан. Тийнейджърите там дори масово копират прическата му от лентата, която впоследствие е забранена от талибаните, защото те я намират за израз на почит към омразната култура на Запада.

25. Джеймс Камерън е имал идеята Ди Каприо да изиграе ролята на Питър Паркър в "Спайдърмен".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар