Традиционният конкурс Jameson Short Film Award ще се проведе за 15-и път в рамките на 22-рия Международен филмов фестивал София Филм Фест.

2018 година е близо, но ОЩЕ ПО-БЛИЗО е КРАЙНИЯТ СРОК за подаване на филмите, които отговарят на условията за участие в конкурса.

21 ДЕКЕМВРИ е в ЧЕТВЪРТЪК - фестивалният екип, Jameson Irish Whiskey и наградата от € 6 000 ВИ ОЧАКВАТ!

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2017 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието. Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест – можете да го направите ТУК. Филмите се подават ОНЛАЙН. За повече информация може да се запознаете подробно с условията за кандидатстване.

През месец януари 2018 ще бъдат обявени 12-те претенденти за наградата, а международното жури на 22-рия София Филм Фест ще избере победителя.

СЕЛЕКЦИОННАТА КОМИСИЯ, която ще има ангажимента да види всички кандидатствали късометражни филми, и да избере 12 от тях, които да бъдат представени пред Международното жури на фестивала през 2018 година, е в състав:

- Ирмена Чичикова, актриса („Виктория”, „Вездесъщият”)

- Катя Тричкова, продуцент („Арго Филм” – „Съдилището”, „Посоки”)

- Камен Калев, режисьор („Източни пиеси”, „Островът”, „С лице надолу”)

- Димитър Дринов, кинокритик (OperationKino.net)

- Веселин Бойдев, режисьор, носител на наградата Jameson за 2017 година

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар