На 9 септември се навършиха точно 20 години от момента, в който една от най-популярните конзоли за видео игри на планетата PlayStation осъществява своя дебют на северноамериканския пазар.

Както се казва - останалото е история, а днес конзолата на Sony е един от най-популярните избори на платформа на милиони геймъри по земното кълбо.

Специално видео за 20 години PS

По случай въпросния юбилей на PlayStation, Sony разпространи и специално видео, с което отбеляза подобаващо годишнината. В подготвения материал можете да видите архивни кадри от емблематични за конзолата заглавия, както и такива от официалните представяния на PSOne, PS2, PS Portable, PS3, PS Vita и PS4.

Не са пропуснати и бъдещи проекти на компанията, като предстоящи заглавия и Проект Морфей.

"Автентичният PlayStation се появи на северноамериканския пазар на 9 септември 1995 година. От всички нас в PlayStation до всички вас: благодарим за 20-те страхотни години", се казва в описанието на видеото.

 

На този етап Sony печели "конзолната война" с Microsoft, а PlayStation е с едни гърди напред пред своя голям конкурент Xbox. Една от основните причини е значително превъзходство, което Sony продължава да има по отношение на екслузивните игри, които предлага.

Въпреки направените инвестиции, Microsoft все още не съумяват да наваксат това изоставане от големия си съперник. Xbox остава силно популярен на територията на Северна Америка, но превъзходството на PlayStation е видимо на много други места на планетата.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар