Днес, 6 юни, Кари, Саманта, Миранда и Шарлот стават на 20. Това е датата, на която преди две десетилетия стартира емблематичната поредица за четирите приятелки, чиито емоционални перипетии очароват милиони зрители по света.

Базиран на едноименния роман на Кандис Бушнел, „Сексът и градът“ е една от най-успешните продукции на HBO, създадена по идея на режисьора Дарън Стар. Сериалът проследява в 6 сезона и 94 епизода (от 1998 до 2004 година) живота на приятелките, които въпреки различията си и постоянно променящите се обстоятелства, остават неразделни и стават пример за силата на женското доверие, съпричастност и емоцинална интелигентност.

Всички епизоди от шесте сезона на „Сексът и градът“ са достъпни на едно място в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Припомнете си приключенията и трепетите на Сара Джесика Паркър (като Кари Брадшоу), Ким Катрал (като Саманта Джоунс), Кристин Дейвис (Шарлът Йорк) и Синтия Никсън (Миранда Хобс), а ние ще ви споделим 20 малко познати факта за шоуто:

© 2018 HBO, Inc. All rights reserved

 1. Коктейлите, които пият четирите приятелки в сериала, не съдържат алкохол.
 2. Сара Джесика Паркър е единствената от четирите водещи актриси в сериала с клауза против голи сцени.
 3. За образа на дръзката червенокоска Миранда, Синтия Никсън боядисва косата си от естествено руса в нажежено огнена.
 4. Сара Джесика Паркър се чувства некомфорно с по-голямата част от сценария и обмисляла да се откаже след заснемането на пилотния епизод.
 5. Сара прекарва по 18 часа на ден на токчета, докато е в ролята на Кари.
 6. Сара Джесика Паркър включва в личния си гардероб 70% от дрехите, които облича по време на сериала.
 7. Образът, в който влиза Матю Макконъхи, е бил предвиден за  Алек Болдуин.
 8. Сезон 5 има само 8 епизода, защото Сара Джесика Паркър е бременна по това време.
 9. Наташа (Бриджит Мойнахан) – съпругата на Тузара, винаги е облечена в бяло.
 10. Предбрачният договор, който Шарлот трябва да подпише, е подготвен от истински адвокат.
 11. Финалът на сериала е през 2004 г., но и днес можете да се повозите на туристическия автобус, вдъхновен от „Сексът и градът“. Атракцията е достъпна всеки ден и спира на пекарната на улица „Магнолия“ 401, на „Блийкър Стрийт“ и пред апартамента на Кари.
 12. Апартаментът, в който живее Кари, е продаден за 9,65 милиона долара през през 2012 г.
 13. Сара Джесика Паркър има и дизайнерски нюх - тюлената пола с пластове, която Кари носи в началото на сериала, е нейна идея.
 14. Ким Катрал отхвърля ролята на Саманта два пъти. Накрая приятел на Дарън Стар я убеждава да приеме.
 15. Адресите на Кари, Миранда, Шарлот и Саманта в сериала са фалшиви.
 16. Голяма част от картините в дома на Александър Петровски са рисувани от актьора, който е в неговата роля – балетистът Михаил Баришников-Миша.
 17. Кучето, което трябвало да играе Пийт (кучето на Ейдън), се страхувало от Джон Корбет, затова трябвало да потърсят друго куче.
 18. Нито една от героините в сериала не повтаря аутфит. Изключение е последният епизод, в който Кари носи палто от първите серии.
 19. За всички 94 епизода на сериала Кари задава общо 92 въпроса в рубриката си.
 20. Снимките на последния епизод на „Сексът и градът“ завършват точно 4 дни преди той да бъде излъчен.
© 2018 HBO, Inc. All rights reserved

Можете да гледате сара Джесика Паркър и в комедийния сериал “Развод“ на HBO, който излезе в два сезона през 2016 и 2017 година.

Заглавна снимка: © 2018 HBO, Inc. All rights reserved

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар