Романът "Живот от нулата" разказва историята на Саша Мартин, която си поставя за цел да сготви и опита ястие от всяка страна по света за 195 седмици. С това приключение обаче идват спомените за тежкото ѝ детство, за загубата и болката, с които е живяла години наред. Но въпреки всичко тя е все по-решена да открие душевния си мир и да погледне живота си през призмата на храната и различните култури.

От малката, импровизирана кухня на ексцентричната си, отдадена на творчеството майка, през низ от приемни домове, до къщата, от която се отправя на своето собствено кулинарно приключение, дълбоко личните и брутално искрени мемоари на Саша разкриват силата на готвенето да свързва, да лекува и да предоставя нови възможности. И да показва простата истина, че щастието ни се крие в самите нас.

Саша Мартин е писателка и блогър, носител на множество награди, която прекарва 4 години в готвене на ястия от цял свят. Завършила е университета Wesleyan и е посещвала Кулинарния иститут на Америка. Днес живее в Тулса, Оклахома заедно със съпруга си Кийт и дъщеря си Ава. Тук можете да разгледате нейния чудесен блог.

"Живот от нулата" вече е в продажба и може да бъде открита в книжарниците. Интересен факт е, че в нея са поместени кулинарни рецепти от 195 страни, като България е представена с компота. А в блога на авторката се откриват още идеи за български ястия, които можете да прочетете тук.

ОЩЕ от ЛИТЕРАТУРА и TASTY VIBES:

„YES, CHEF“ или история от кухнята на живота на майстора готвач Маркус Самуелсон

Една година кулинарна Франция

"Майсторът на вино" или една вълнуваща история от Каталуния

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар