Наскоро Innerglow представиха видео към своя най-нов сингъл, носещ името "Hurt Ya". Зареждащото парче е част от дългоочаквания дебютен албум на българската рок банда, която набира все по-широка популярност у нас. Стига пандемичната обстановка да го позволява, за което стискаме палци, Innerglow ще представят албума си с голям концерт на 27 ноември в може би най-доброто клубно място за музика на живо у нас - Sofia Live Club. 

За да загреем подобаващо за голямото събитие, поканихме фронтмена на Innerglow Тодор Ковачев за участие в рубриката "12 въпроса за музика". Ето какво ни отговори той:

Любимата ти песен на всички времена е?

Убеден съм, че човек отговаря различно на този въпрос в различните си настроения, точно сега ще посоча "Shine On You Crazy Diamond" на Pink Floyd.

Любимият ти албум на всички времена е?

Отново моментното настроение диктува всичко: OK Computer на Radiohead!

Твоят Топ 3 на любими артисти е?

Стенли Кубрик, Андрей Тарковски и шесторката от Монти Пайтън. Но май станаха повече от трима, пък и вероятно става въпрос за музика. Тогава ще се огранича само до 4 – The Beatles, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin. 

Ако трябва да слушаш само един музикален стил до края на живота си, той ще бъде?

Тежко наказание би било това ограничение и би се отразило пагубно на Innerglow. Струва ми се, че ще съм толкова тъжен от обстоятелствата, че ще слушам само funeral doom.

Кой е последният концерт, който посети?

Тези на Innerglow не се броят, нали? Работните вечери ме спират за повечето концерти, но мисля, че последно бях на Остава – нищо изненадващо за мен.

Любимото ти музикално видео е?

В ерата, в която музикалните видеа станаха толкова мащабни, на мен все повече ми харесват простичките неща. Наскоро си припомнях "Bitter Sweet Symphony" на The Verve и си мислех как този клип става все по-ценен и смислен с всяка изминала година.

Песента, която супер много те дразни в момента, е?

Дразни ме фалшивият многоглас на тълпите, поддали се на озверение и доброволно оглупяване. Тази песен я слушаме вече без прекъсване.

Мечтаеш да видиш колаборация между?

Мечтая за повече сътрудничество между адекватните хора в България, които са открили някакъв смисъл да бъдат заедно на едно и също място в една и съща ера.

 Последното ти разочарование от любим артист е?

Любимите артисти май са ме разочаровали повече в човешки план, отколкото в музикален. Последно ме разочарова невъзможността на Pink Floyd да се изяснят за общото си минало без да го подкопават.

 Мечтаеш да посетиш концерт на?

От все още съществуващите групи се откроява Radiohead, но бих искал да видя на живо и Rolling Stones, Боб Дилън, Coldplay… във време, в което провеждането на концерти остава под въпрос, апетитът е още по-голям от обикновено. 

Най-яката обложка на музикален албум е?

Ще се постараем да бъде тази на предстоящия ни дебютен албум Satellites. Може и да не успеем, но сме длъжи да опитаме!

Ако снимат филм за теб, кой би искал да те изиграе в главната роля?

Най-много бих се радвал да е Уди Алън. Това ще бъде комедийна роля с откъслечни необяснимо драматични моменти. 

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар