ONE DAY LESS са едно от новите явления на българската алтърнатив сцена. Вокалист на бандата е добре познатата в артистичните среди Missher, а останалите членове на групата са Стоян Дойчев (основател и бас китара), Михаил Гълъбов (барабани) и Михаил Михайлов (Китара).

През април ONE DAY LESS пуснаха дебютно видео към взривното и бунтарско парче "Humanity", а през миналия месец успяхме да чуем и "Сън в реалност", с което бандата ни изненада и на роден български език.

На 24 ноември ще можете да чуете ONE DAY LESS на живо, тъй като бандата ще подгрява сърбите от REPETITOR в култовия софийски клуб "Строежа". Повече за ивента можете да видите ТУК.

Скоро преди събитието, VIBES се свърза с Missher, за да ѝ зададе 12 важни въпроса за музиката като цяло. ONE DAY LESS можете да откриете във Facebook и Instagram.

 

1. Любимата ти песен на всички времена е?

Ах, адски трудно е да се побера само в един отговор на този въпрос, но без да навлизам в тежки размишления, ще кажа "Teardrop" на Massive Attack.

2. Любимият ти албум на всички времена е?

Оу, фак.. Как би могъл да е само един, но Bleach на Nirvana.

3. Твоят Топ 3 на любими артисти е?

Ако става дума само за музикални артисти - Kurt Cobain, John Frusciante, Beastie Boys.

4. Ако трябва да слушаш само един музикален стил до края на живота си, той ще бъде?

Не мога да си представя да слушам само един музикален стил, това би било пагубно за душата ми и развитието ми като артист.

5. Кой е последният концерт, който посети?

Последно посетих лайв трибют в "Маймунарника" в чест на Крис Корнел.

6. Любимото ти музикално видео е?

Отново се затруднявам да отговаря толкова обрано, но ще отговоря с "Breathe" на The Prodigy. Винаги ми е пръскало сетивата това видео, а и като цяло тази песен е епична.

7. Песента, която супер много те дразни в момента, е?

Песента, която е инфатилна и наивна, без послание, без вложена мисъл, направена само и единствено с комерсиална цел и защото се предполага, че би се слушала от масата. Това обикновено е песен, която в най-добрия случай трае едно лято, колкото трае и кремът ми за лице. Тъжно.

8. Мечтаеш да видиш колаборация между?

Хм..Може би между Jerry Cantrell и мен (ха-ха)

9. Последното ти разочарование от любим артист е?

Не е последното, но помня, че бях дете, когато Дони и Момчил подстригаха косите си. Бях доста разочарована (смее се).

10. Мечтаеш да посетиш концерт на?

С най-голямо удоволствие бих посетила концерт на Pearl Jam, Red Hot Chilli Peppers, Alanis Morissette, Skunk Anansie, Garbage, Bjork, Limp Bizkit. В момента бих посетила и концерти на нови музиканти, с чието творчество не съм толкова запозната. Интересно ми е да откривам музика, всякаква.

11. Най-яката обложка на музикален албум е?

Като артист, който се занимава и с художествена дейност, не мога да не спомена, че в Топ 3 ми е корицата на The Velvet Underground & Nico, която е дело на великия Анди Уърхол, който също така е и продуцент на албума.

12. Ако снимат филм за теб, кой би искал да те изиграе в главната роля?

Розамунд Пайк, може би... Намирам я за интересна и вълнуваща. Има характер в нея. Според мен би могла да изиграе всичко.

Photo: Калина Серафимова

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар