„...Аз открих отговорите, които ми помогнаха да се променя.

А сега помагам на другите – чрез книги, семинари и изяви.

Всички отговори са събрани в тази книга.“

Хората често се въртят в омагьосан кръг. Измъчвани от усещането, че не живеят така, както им се иска, те попадат в капана на ежедневието и не предприемат никакви действия това да се промени. След като Лариса Парфентиева се оказва в житейска „задънена улица“, тя решава да направи „обратен завой“ и да промени коренно начина, по който възприема света.

Тази книга се ражда от седмичната рубрика на Лариса „100 начина да промениш живота си“. Веднага след появата си предизвиква много коментари. Хората започват да споделят как различните истории им помагат да вървят напред.

Причините за „достигане на дъното“ могат да са много и различни и именно тях се опитва да открие Лариса Парфентиева. Промяната не е лесна и се постига с много труд и постоянство. В „100 начина да промениш живота си“, търсейки и намирайки себе си, ще открием тласъка, който е необходим, за да се „изстреляме“ напред.

--

Преди няколко години се оказах в безизходна житейска ситуация: омразна (макар и престижна) работа, 30 излишни килограма, куп лоши навици, жилище под наем, кредити, поре-дица неуспешни връзки и усещане за безсмислие.

Но не това беше най-ужасното, а чувството за липса на реализация. Усещах някаква сила вътре в мен, която напираше да излезе. Виждах в себе си потенциал. Знаех, че мога да пос-тигна нещо повече.

И точно тогава попаднах на един цитат от Гьоте: „В дълбините на човека е заложена творческа сила. Тя е способна да създаде това, което трябва да бъде и няма да ни даде мир и спокойствие, докато не я изразим“.

Постоянно се питах: „Как да се реализирам наистина? И какво точно означава това? Откъде да започна? Как да се измъкна от този омагьосан кръг?“.

Четях истории за успех и бях убедена, че се опитват да ме измамят: отначало в тези „красиви приказки“ всичко е много зле, а след това бам – става супер. И нито дума как е изминат пътят от „дъното“ до „корицата на списание Time“.

Как самотната майка, работила седем години като сервитьорка, е станала лайф коуч и е помогнала на повече от един милион души да намерят своето призвание? Как момчето от гетото, което дори нямало обувки, e успяло да стане актьор и да вземе „Оскар“? Откъде е намерило сили 28-годишното момиче, останало само с дете на ръце и живяло на социални помощи, да довърши книгата си за момчето вълшебник, донесла ѝ след това световна слава? Как младежът на име Уолт не се пречупил, след като го уволнили от вестника заради „липса на въображение“, и станал известен като създателя на мултимедийната империя Walt Disney Company? Как Лин Милър на преклонната 78-годишна възраст за първи път излязла на сцената и станала стендъп комик? Защо ученият Томас Едисън не се отказал след 10 хиляди опита и в крайна сметка изобретил лампата с нажежаема жичка?

...И аз открих отговорите, които ми помогнаха да се променя. А сега помагам на другите – чрез книги, семинари и изяви. Всички отговори са събрани в тази книга, която се роди от ежеседмичната рубрика „100 начина да промениш живота си“ в сайта на издателство „Манн, Иванов и Фербер“.

Още с появяването си тази рубрика предизвика много реакции. Хората започнаха да споделят как различните истории им помагат да вървят напред.

Решено е: стартирам своя проект. Осъзнах, че след 20 години ще съжалявам много, ако не започна сега. Благодаря Ви!

Ура! Чувствам се щастлива. Днес за първи път от година насам намерих време за любимото си хоби и се мотивирах да отида на фитнес.

Приятелите ми никога не са вярвали в мен и никога не са се стремили към нищо. Но Вашата статия ми помогна да погледна на всичко от друг ъгъл и да си намеря ново обкръжение.

Статиите Ви ме накараха да повярвам в собствените си сили тогава, когато бях готова да се предам. Но сега ще продължа.

Престанах да се страхувам от грешки и неуспехи в бизнеса си и най-накрая разбрах мотивите на перфекционизма. Благодаря!

От днес аз съм свободна, защото намерих в себе си сили да си призная честно, че не обичам работата си и искам да се реализирам. Това е вторият ми рожден ден.

Мотивирах се страхотно! Иска ми се да творя! Вътрешната ми сила се активира!

В книгата ще намерите отговори на множество въпроси:

— Как да изразя силата, която е вътре в мен?

— Как да напусна омразната работа и да се реализирам?

— Как да направя първата крачка към нов живот?

— Как да преодолея страховете си и да направя „скока на вярата“?

— Как да съчетая работата и любимата си дейност?

— Как да намеря обкръжение, което да ме подкрепя?

— Как да развия личната си сила и да получа това, което искам, от Вселената?

— Как да простя старите обиди и да „извадя ножа от гърба си“?

Освен това ще получите персонална формула за щастие от седем компонента.

Книгата включва разделите: „Призвание“, „Мотивация“, „Движение“, „Законите на живота“. Всеки от тях се състои от няколко неголеми подраздела. Така че смело можете да започнете да четете от която и да е страница.

Книгата беше замислена като универсален подарък за всеки, който иска да подобри живота си и да стане по-щастлив. Почти съм убедена, че тя ще промени живота на всеки, който ѝ отдели поне час.

Четете.

Вдъхновявайте се.

Мечтайте.

Правете.

Променяйте живота си!

И всичко ще ви се получи.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар