1 пакет Pampers = 1 ваксина срещу неонатален тетанус


Pampers и UNICEF, партньори от 11 години, показват чрез кампанията „1 пакет = 1 ваксина“, че със съвместни усилия светът може да бъде по-добро място за майките и техните деца. В знак на благодарност към всички родители в България, Pampers продължава каузата да помага на новородените от първия им ден, като дарява пелени на 20 български родилни отделения.

Всички могат да покажат своята подкрепа като гласуват на  Facebook страницата на Pampers за съответния град тук. Гласуването приключва на 31 декември, когато ще бъдат обявени и публикувани 20-те български родилни отделения, които ще бъдат подкрепени с пелени от Pampers. Всеки глас подпомага световната кампания на Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 ваксина“ в името на по-добър живот на майките и децата в България и по света.

Благодарение на милиони бебета по света, от началото на кампанията Pampers помага на UNICEF да елиминира неонаталния тетанус в 19 страни, като остават още 19.  До този момент е извървян половината път към целта да се премахне болестта навсякъде, където тя все още е заплаха. За 11 години годишната смъртност от неонатален тетанус при новородените е намаляла с повече от 60%.

За 67 милиона жени все още съществува риск от тази всъщност лечима болест. Тези 67 милиона жени и техните бебета живеят в труднодостъпните райони в страни с ниски доходи и нямат достъп до качествено здравеопазване. На много места неонаталният тетанус е все още главна причина за детската смъртност заради липсата на адекватни здравни услуги, имунизации и хигиенни практики. Въпреки че болестта е предотвратима чрез една-единствена ваксина, 49 000 хиляди новородени умират всяка година от неонатален тетанус. Това означава, че в тези страни на всеки 11 минути умира по едно бебе.

Pampers продължава да подкрепя UNICEF в усилията да елиминира неонаталния тетанус във всяка страна, където той все още е заплаха, като дарява средствата, необходими за покупката на една ваксина, или помага за нейното доставяне.

Партньорството между Pampers и UNICEF е изградено върху общи ценности,  отдаденост и стремеж заедно да се работи за по-щастлив и добър живот за майките и бебетата по целия свят.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни