Уил Смит се прицелва в "Оскар" със "Concussion" (ВИДЕО)


След като не успя да стигне до "Оскар" с болезнено въздействащите "The Pursuit of Happyness" и "Seven Pounds", Уил Смит ще направи нов опит да грабне статуетката.

Този път Смит ще се пробва в ролята си на д-р Бенет Омалу в драмата "Concussion", базирана на реални събития. Очаква се лентата да се появи на бял свят около Коледа.


Д-р Бенет Омалу е нигерийски патолог от Питсбърг, който първи открива невродегенеративно заболяване, наречено хронична травматична енцефалопатия. Типично за заболяването е, че то се забелязва отчетливо в мозъците на професионалните играчи по американски футбол, които търпят нечовешки брой удари в областта на главата по време на мачове.

Д-р Омалу открива хроничната травматична енцефалопатия за първи път през 2002 година, когато извършва аутопсия на починалия бивш състезател по американски футбол Майк Уебстър. Легендата на Питсбърг Стийлърс умира от инфаркт на 50-годишна възраст, след като години страда от депресия и деменция, стигайки дори до състояние, което не му позволява да се храни.

Бенет Омалу изследва и други професионални футболисти, стигайки до твърдото заключение, че травмите от атрактивния спорт водят до сериозни увреждения в областта на мозъка, съпътствани с множество симптоми като загуба на памет, прекомерна импулсивност, прояви на агресия и евентуално - прогресивна деменция.

Борбата с Професионалната футболна лига (NFL) и нейните лобита обаче не е никак лека, защото както и се подразбира - в случая говорим за "спортна индустрия", оценена на стотици милиони долари. Стига се дотам, че заради откритията си д-р Омалу е оприличен на вуду магьосник, бивайки и обвинен, че откритията му са нищо повече от обикновена измама.

"Concussion" е по сценарий и режисура на Питър Ландесман, а от Уил Смит спокойно можем да очакваме една от най-стойностните му роли до момента. Също както в споменатите два филма в началото на материала.

Междувременно, насладете се и вие на трейлъра на "Concussion":

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни