Честит рожден ден, Тарантино!

На 27 март преди 54 години в щата Тексас е роден един от най-влиятелните и уникални режисьори - Куентин Тарантино. А сега, за да уважим и ние този ден, в който един гений е роден, решихме да направим кратък анализ на култовия му филм Reservoir Dogs.

Освен невероятния саундтрак, включващ любими песни като “Stuck in the middle with you” на Stealers Wheel, “Hooked on a feeling” на Blue Swede, “Fool for love” на Санди Роджърс и други, филмът гали сетивата с чудесна операторска игра, започваща още от самото начало, когато героите са събрани на маса и е показан ясно всеки един от тях като отделнa личност. Това ни дава възможност да влезем по-дълбоко в техния свят и да нандикнем в дебрите на индивидуалния образ. Докато те разговарят, ние като зрители можем да си направим ясна преценка за това какъв като човек е всеки един от тях, което ще ни помогне в нататъшното развитие на филма.

Историята проследява банда обирджии, които след неуспешно покушение започват да превъртат лентата назад и да подозират другия, че е агент под прикритие. Докато това се случва, ние получаваме още по-задълбочена представа за това какъв човек е всеки един от героите - страховете им, жестокостта и професионализма им, грижата им за другия, както и естествено желанието за лични облаги. Бих казала, че макар и фикция, филмът представя реалистични персонажи с реални проблеми и черти.

 

Интересен факт за филма, че е Тарантино е написал сценария за три седмици и е сниман в рамките на 35 дена в най-горещите дни в Лос Анджелис. А поради ниския бюджет, с който разполагал, повечето от актьорите се налагало да носят свои собствени дрехи (като например яркото яке на Крис Пен). А черните им костюми били всъщност тъмносини сака от 60-те, съчетани с черни дънки и боти. Звездният актьорски състав, в частност Харви Кайтел, бил причината бюджетът на филма да се качи драстично до над 1 милион долара.

Останалото е история и неповторима режисьорска работа.

Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни