Moschino и техният криейтив директор Джеръми Скот отиват на съд за плагиатство! Както се казва, дори и на най-добрите се случва в даден момент. Но се случва.

Графити артистът Rimeе подал иск, според който принтът на една от роклите от есенната колекция на бранда - тази, с която дефилира Джиджи Хадид, е точно копие на графит, създаден специално за арт организацията The Seventh Letter и появил се на стена в Детройт през 2012 година.

От Moschino все още отказват коментар по случая. Най-вероятно от модната къща вече стягат редиците си със свръх скъпи адвокати, които да се погрижат за този въпрос.

Вижте снимката и преценете сами дали искът на Джоузеф Тирни, както е рожденото име на графити артиста, е основателен. Дори и да не успее да осъди компанията, което е доста вероятно, имайки предвид нейните ресурси, той поне си спечели популярност. Все пак му пожелаваме успех, ако наистина е прав в случая. Това все пак трябва да го реши съдът.

Джереми Скот е криейтив директор на Moschno от октомври 2013 година. Той имаше няколко други оферти и от различни брандове, но все пак избра предложението на италианската модна къща. Остава да видим дали това дело по някакъв начин ще навреди на неговата репутация.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар