София Филм Фест - време е за качествено кино


22-ото издание на международния кино фестивал София Филм Фест ще се проведе и този път на територията на столицата.  Фестивалът ще бъде официално открит на 7 март, докато церемонията по награждаването на победителя ще се проведе на 16 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 29 март.

Темата на София Филм Фест за тази година е спортът. Това не е никак случайно, имайки предвид, че през тази година София бе избрана за европейска столица на спорта. Именно поради това, във филмовата програма на фестивала могат да бъдат забелязани заглавия, тясно свързани със спортната тематика.


На 7 март фестивалът ще бъде открит с най-новия филм на Милко Лазаров - "Áга"Филмът е копродукция на България, Германия и Франция, а през тази година ще закрие конкурсната програма на престижния фестивал Берлинале.

Сред конкурсните филми на тазгодишния София Филм Фест намираме "3/4", "Адам", "Гълъбът", "Наме", "Радиограмофон" и "Тиха нощ".

Един от гвоздеите на тазгодишната програма е лентата "Квадратът" на Рубен Йостлунд, носител на "Златна палма" от фестивала в Кан и номиниран за "Оскар" за най-добра чуждестранна продукция. Филмът е включен в традиционната за фестивала рубрика "Големите награди".

Квадратът
"Квадратът"

Сериозни предложения има и в рубриката "Киното днес - големите майстори", където ще видим най-новите предложения от утвърдени майстори на Седмото изкуство. Ще имаме възможността да гледаме нови продукции от имена като Фатих Акин, Андрей Звягинцев, Шон Бейкър, Мишел Азанависиус, Юлиян Роузефелд, Корнел Мундруцо, Самуел Маоз и други. В това число и лентата "Без милост" на Фатих Акин, която спечели награда "Златен глобус" за най-добър чуждестранен филм.

Няма как внимание да не бъде обърнато и на българското кино. Нови родни продукции ще видим в рубриката "Ново българско кино", като за някои от тях това ще бъде и премиера.

Организаторите обещават, че тепърва ще ни бъдат предложени и още изненади, свързани с фестивалната програма за тази година.

Да обичаш Пабло
"Да обичаш Пабло"

Със специална гала прожекция ще бъде удостоена и испано-българската продукция "Да обичаш Пабло". Сценарист и режисьор на лентата е Фернандо Леон де Араноа, а филмът разказва за бурната любовна афера между наркобарона Пабло Ескобар и телевизионната водеща Вирхиния Валехо. В главните роли са Хавиер Бардем и Пенелопе Крус, които са двойка в реалния живот. Разказът е предаден през погледа на журналистката, по чийто роман „Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“ е направена тази екранизация.

Създаден в игрално-документален стил, филмовият портрет на Пабло Ескобар разкрива не само най-жестоките черти на характера на този човек, но и детайли от историята на живота му, свързани с благотворителни каузи, като строеж на училища и болници например, като с помощта на подобни „жестове“ печели почитатели.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни