"Железният човек" Робърт Дауни-младши и Дженифър Лорънс оглавиха класацията на списание Forbes за най-скъпоплатени актьори, съответно при мъжете и дамите.

Милионите от Marvel на Робърт Дауни-младши

Приходите на Дауни-младши се оценяват на 80 милиона долара, към които чаровният актьор ще прибави и още 40, които ще получи от новия филм за Капитан Америка. Робърт Дауни-младши оглавява списъка на Forbes за вече трета поредна година. Разбира се, основна причина за това е участието му във филмите на Marvel, където той влиза в ролята на Тони Старк / Железния човек. Филмите на комиксовия гигант постигат изключителни успехи в боксофиса, което увеличава и приходите на Дауни.

Какво се случва при дамите?

Класацията при актрисите се оглавява от голямата звезда на "Игрите на глада" - Дженифър Лорънс, която феновете на поредицата познават в образа на Катнис Евърдийн. Носителката на "Оскар" е заработила също впечатляващите 52 милиона долара, което е със 17 милиона повече от втората в списъка Скарлет Йохансон. Мелиса МакКарти е трета в подреждането със заработени 23 милиона щатски долара.

Джаки Чан - изненадата в списъка

Изненадващо или не, втори след Робърт Дауни-младши при мъжете се нарежда легендарният Джаки Чан, макар и да оставаме с усещането, че най-добрите дни на азиатския актьор са останали зад гърба му. Цифрите обаче говорят друго, което се дължи на големия пазар в Азия. Макар и славата на Чан да понамяла значително в световен мащаб, един от екшън-любимците на малки и големи остава мегазвезда на родния си континент Азия. Последният филм на Джаки Чан - Dragon Blade вече заработи над 120 милиона долара в Китай, което и отрежда второ място на актьора в класацията на Forbes с приходи от 50 милиона.

На трето място със заработени 47 милиона долара е "бързият и яростен" Вин Дизел, като следват Брадли Купър (41.5 милиона), Адам Сандлър (41 милиона) и Том Круз (40 милиона). Определено парите в Холивуд са доста, но и това никак не ни изненадва - ентъртейнмънт индустрията върви стремглаво нагоре.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар