А какво се случва, когато 8 красиви и независими жени обединят усилия и сложат високи токчета?!

"Бандитките на Оушън" е първият филм от поредицата, който не е режисиран от Стивън Содърбърг, а вместо това ролята му е поета от режисьора на "Игрите на глада" Гари Рос. По запазена марка и тази част на сагата включва най-популярните имена на Холивуд - Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър, Риана, Минди Калинг и дори Джеймс Кордън.

Някои критици се изказаха, че на филма му липсва страховитост, не притежава достоен злодей, собственик на казино а ла Анди Гарсия.

Някак стилът на Гари Рос си проличава и е отделен от този на Содърбърг и ако не знаеш, че продължението е режисирано от друг режисьор, вероятно ще се сетиш за това.

Главната роля е в лицето на Сандра Бълок (Деби Оушън), която играе сестра на Дани Оушън от предишните части на сагата. Прекарва пет години и осем месеца в затвора, планирайки обира на живота си. Движи се с осанка и безразсъдство на професионален престъпник, за когото крадците са достойни хора. Току-що излязла от затвора Деби не иска да води нормален начин на живот, с редовна работа и семейство, тя иска да бъде Оушън. „Някъде там,“ казва Деби на екипа си минути преди големия обир, „има 8-годишно момиче, което мечтае да стане престъпник. Нека направим това за нея“.

Филмът разказва за един план, събрал амбициите на 8 жени в обира на Toussaint - огърлица за 150 милиона долара, по време на Met Gala в Ню Йорк. Деби Оушън набира хора за екипа си, първо в лицето на стара приятелка Лу – Кейт Бланшет, бижутерката Амита (Минди Калинг), рекетьорката Тами (Сара Полсън), уличната мошеничка Констанс (Awkwafina), компютърната хакерка Nine Ball, в нейно лице се превъплъщава Риана и Роуз Уейл: модната дизайнерка в лицето на неповторимата Хелена Бонъм Картър.

Филмът и този невероятен състав от женски актриси е уникално добра идея да прекарате няколко часа в киносалона в компанията на най-добрите си приятелки.

Няма как да не се набие на очи актьорската игра на Сандра Бълок. Кейт Бланшет също заслужава овации за дългогодишния си опит и талант, но по особен начин ме впечатли превъплъщението на Хелена Бонъм Картър, която напълно намира себе си, според мен, в тази роля. Подобно на героите на Джони Деп (с когото са дългогодишни екранни партньори и приятели), който откри личноста си като Джак Спароу, актрисата на свой ред зае мястото си на големия екран на търсеща себе си жена, успешна ,но недотам щастлива, объркана и задължително живееща в свой свят (не розов, но цветен). Не може да не ѝ симпатизираш.

Горда осанка, манекенска походка, блясък в очите (измамен) и шум на пари (много) на фона на „Parce que tu crios“ на Чарлз Азнавур. Ще отида да го гледам отново.

Филмът излиза по кината на 15 юни, подарете си това време, в което ще изгледате "Бандитките на Оушън".


Автор

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Напишете коментар