Мобилното приложение Sofia CulTour ще показва културни маршрути и събития на гости и жители на София. То е безплатно под формата на виртуален гид и ще може да бъде изтеглено на 8 юни, съобщиха създателите му от платформата Sofia CulTOUR.

Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града, съобщава "Дневник".

Освен активно търсене, съобразено с личните предпочитания, системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития. Първа версия на приложението е напълно готова, като вече се работи и по втора, още по-добра версия, която в най-скоро време ще предложи на потребителите нови функционалности като планиране на индивидуални културни маршрути и др.

Реализацията е на "Бейс системс" ООД (създатели на платформата "Заслушай се" – превод в реално време на езика на глухонемите), а проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична община.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар