"Полковникът птица"

„Ние сме различни, а този свят е създаден за еднакви“.


Когато думите са подредени в точния порядък, създават хаос. Пиеса, която поражда въпроси, която те кара да се замислиш и да настръхнеш. Представяна на пет континента, преведена на 15 езика, получила множество признания и донесла награди на автора си Христо Бойчев. Пиеса, която сама по себе си е шедьовър. Това представлява Полковникът птица.

Това видяхме и на премиерата в Драматичен Театър „Гео Милев“ Стара Загора. Режисьорът Дамян Тенев и целият екип от артисти усвояват всяка точка от трагичното и комичното и ни го представят по особено атрактивен начин. Пиесата не може да се категоризира само в един жанр, но със сигурност се определя като хуманна. Разсмиваш се и в следващия миг се натъжаваш. Съдбите на героите са до такава степен трогателни, че се замисляш „ами ако наистина се случва“?!

Разискват се многобройни философски въпроси, за различието в обществото, за надеждите, за мечтите. Когато имаш талант не са нужни ефекти, за да въздействаш на публиката – стига ти сцената и една стена за декор. Но съвсем не беше недостатъчен, той е изпипан до най-малкия детайл, а с чиста съвест мога да кажа, че актьорите изпълваха костюмите си и ги носиха като втора кожа.

Отхвърлени от обществото в психиатрична клиника, всеки се спасява като създава свой свят. Един ден обаче намират обща цел и се съюзяват в лудостта си. Всички се обединяват от една обща мечта – да полетят.

Гледайте „Полковникът птица“ на сцената на старозагорския театър. Вижте даровитите артисти Георги Райчев, Димитър Митев, Елена Азалова, Илчо Димитров, Кольо Стайков, Велин Величков и Цветомир Черкезов, които влизат в ролите на героите. Сценографията е дело на Радостина Тодорова.

Мария Стоянова

Дива и непокорна. Единственото постоянство на Мария е в любовта към семейството, добрите приятели, добрата музика и добрата литература. Ценител на храната и любител в поезията. Животът ѝ е стихосбирка.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни