„Ние сме различни, а този свят е създаден за еднакви“.

Когато думите са подредени в точния порядък, създават хаос. Пиеса, която поражда въпроси, която те кара да се замислиш и да настръхнеш. Представяна на пет континента, преведена на 15 езика, получила множество признания и донесла награди на автора си Христо Бойчев. Пиеса, която сама по себе си е шедьовър. Това представлява Полковникът птица.

Това видяхме и на премиерата в Драматичен Театър „Гео Милев“ Стара Загора. Режисьорът Дамян Тенев и целият екип от артисти усвояват всяка точка от трагичното и комичното и ни го представят по особено атрактивен начин. Пиесата не може да се категоризира само в един жанр, но със сигурност се определя като хуманна. Разсмиваш се и в следващия миг се натъжаваш. Съдбите на героите са до такава степен трогателни, че се замисляш „ами ако наистина се случва“?!

Разискват се многобройни философски въпроси, за различието в обществото, за надеждите, за мечтите. Когато имаш талант не са нужни ефекти, за да въздействаш на публиката – стига ти сцената и една стена за декор. Но съвсем не беше недостатъчен, той е изпипан до най-малкия детайл, а с чиста съвест мога да кажа, че актьорите изпълваха костюмите си и ги носиха като втора кожа.

Отхвърлени от обществото в психиатрична клиника, всеки се спасява като създава свой свят. Един ден обаче намират обща цел и се съюзяват в лудостта си. Всички се обединяват от една обща мечта – да полетят.

Гледайте „Полковникът птица“ на сцената на старозагорския театър. Вижте даровитите артисти Георги Райчев, Димитър Митев, Елена Азалова, Илчо Димитров, Кольо Стайков, Велин Величков и Цветомир Черкезов, които влизат в ролите на героите. Сценографията е дело на Радостина Тодорова.

Автор

Дива и непокорна. Единственото постоянство на Мария е в любовта към семейството, добрите приятели, добрата музика и добрата литература. Ценител на храната и любител в поезията. Животът ѝ е стихосбирка.

Напишете коментар