Пет любими парчета на DJ Rawland


 

DJ Rawland е повече от познато име в българския клубен живот. Талантлив бийтмейкър и диджей, често можете да попаднете на супер добри парчета, продуцирани от него. Или пък да присъствате на готино парти, където ще го откриете зад пулта. И едно ще бъде сигурно - музиката няма да разочарова.

DJ Rawland е част и от чудесния проект DAYO, който наскоро пусна своя дебютен албум. 

Ако искате отново да видитe DJ Rawland в действие, можете да го сторите още утре вечер (24.06). Тогава той ще бъде сред участниците на т.нар. Block Party на фестивала ON! Fest. Мястото е Интер Експо Център, като можете да очаквате хип-хоп на високо ниво и с българска марка.

Повече за ON! Fest можете да видите на сайта на фестивала. Посетете и официалното събитие във Facebook.

Представяме ви пет любими парчета на DJ Rawland:

1. Treach f/ Hus Kingpin - 'Bonez Bent' (Produced By RawLand & Ralph M)

Когато Naughty by Nature гостуваха в София, бях запазил студио. Не знам как да го обясня, просто имах предчувствието, че ще влезе в употреба. Още на летището
момчетата ме попитаха дали ще има опция за запис. В деня хикс бях подготвен с пет бийта. Treach преслушваше по 2-3 секунди от първите четири и само казваше
„Next“... Вече си мислех, че нищо няма да излезе, докато не стигнахме до петия и
той каза „Hold up!”. Сдобих се с два велики куплета. Довърших парчето години по-късно. Съвсем различен бийт. Понеже имах само 2 куплета, а стана ясно, че Vinnie няма да запише трети, реших да го завърша с Hus Kingpin, с който вече бях работил. Скречовете направи DJ Ralph M от легендарните Funkdoobiest, докато беше в София.

2. Hus Kingpin - Supreme - Rawland Remix

Supreme. Както споменах, когато завърших Bent Bones, вече бях работил по ремикс за Hus Kingpin. Историята е следната: бях решил да се включа в официално обявения конкурс за ремикс, но не успях в срок и не участвах в EPто с ремикси, което излезе впоследствие. Хвана ме малко яд, защото бях доволен от постигнатия звук. Пратих го въпреки всичко и седмица по-късно моята версия стана второто парче от микстейпа на Hus Kingpin – Cognac Spaceship  С моя ремикс започва и един от микстейповете на H2O Show - Wu tang world. Не го очаквах.

3. Delinquent Habits - 70s flow (Produced by Rawland)

 

Когато Delinquent Habits идваха за концерти в България, на няколко пъти съм имал възможността да прекарам време с Ives Irie. Но никога не съм и предполагал, че ще бъда част от техен албум. През годините съм изпращал на Ives различни бийтове, без да се надявам на каквото и да било.

Преди половин година получих мило съобщение, че всъщност искат един от бийтовете ми. Този, на който се бяха спрели, се оказа толкова стар, че компютърът на който го бях правил вече дори не съществува физически. 

В рамките на седмица го сглобих наново, като за разлика от демото, в новата версия имаше жив бас и тромбон, изсвирени от Евден и Тромбоби от DAYO. За саунда огромна помощ получихме от Христо Рачев от Sound Ninja Music Academy и Димитър Ганчев. Божета!

4. DAYO - With My Hands ft. Ishkan

 

Ishkan e канадски рапър, който има множество проекти с Moka Only, както и солови албуми. Имаше един период от живота ми, в който не минаваше ден без да слушам албума му cousin coolout. Много харесвам начина, по който пише, да не говорим за гласа му. Barry White на хипхопа.

Това, че той се съгласи да запише за DAYO, е голям комплимент и все още на моменти не ми се вярва. Настръхвам всеки път като го чуя, въпреки че съм го слушал вече стотици пъти.

5. Gallant - Open Up

 

Добре, преставам с #shamelessselfpromotion-a. Ето и едно парче, в което не участвам. Има нещо ужасно яко в мръсния и счупен бийт, в стената от бас и синтове, както и в начина, по който е изпято. Музиката трудно се описва с думи, но е моята дефиниция за "перфектно" парче. Толкова е яко, че ми се иска да го бях измислил аз.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни