Светът на хип-хоп музиката бе разтърсен от новината, че ветеранът от Бруклин и част от легендарното дуо Heltah Skeltah Sean Price е открит мъртъв в дома си.

Новината бе потвърдена от лейбъла на Price - Duck Down Music, като детайли около причините за смъртта на нюйоркчанина все още не са известни.

Sean Price, баща на три деца, напусна този свят на 43-годишна възраст. Преди години и българската публика имаше щастието да слуша Sean Price на живо, благодарение на гостуването на Heltah Skeltah в една от столичните зали. Шоуто на американското дуо бе жестоко и остави феновете на класическия рап повече от доволни.

Освен като едната половина от дуото Heltah Skeltah, МС-то може да се похвали и с успешна солова кариера. Хип-хоп ветеранът издаде три самостоятелни албума - Monkey Barz (2005), Jesus Price Superstar (2007) и Mic Tyson (2012). Sean Price обедини сили и с Guilty Simpson и продуцента Black Milk, с които съвместно издаде албума Random Axe през 2011.

Един от най-забележителните аспекти от стила на Price бе твърдата му и безпощадна лирика, с която той правеше силно впечатление и събаряше стени. Със сигурност той ще липсва на американската, а и световна рап сцена, а в негова чест ще си пуснем нещо от дискографията му още сега.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар