Изглежда, че три неща вълнуват в момента клетия и изстрадал българин - Истанбулската конвенция, европредседателството и подписа на Боро Първи с лейбъла на Криско Adamand Records.

Преди броени дни Боро Първи дебютира като артист на Adamand, пускайки се в общ бенгър с новия си шеф Криско и Dim. И оттук започна онлайн инквизицията срещу варненското МС.

Моралната полиция отново извади помпите от оръжейната, сложи бронираните жилетки, приготви гранатите и сформира наказателни отряди, благодарение на които Боро трябваше да получи съвсем ясно послание - ПРОДАДЕ СЕ.

Вълната от недоволство беше толкова силна, че човек би казал, че Боро е удавил цяла торба кученца в някоя река, че е обесил котенце или още по-лошо - осмелил се е да пожелае да изкара някой лев в повече. Вместо да следва добрия стар комунистически лозунг, че всички трябва да сме не еднакво богати, а еднакво бедни.

Пичове, успокойте малко топката. Всеки гони кинтите. Това е толкова първичен стремеж във всяко човешко същество, че даже няма нужда обясняваме защо е така. Въпросът е - какво толкова е станало?

Нека видим фактите. Откакто е артист на Adamand Records, Боро Първи има участие в само един трак, а именно - вече споменатия “Мърдай” с Криско и Dim. И ако трябва да сме честни, в него Боро не звучи особено различно от това, което сме слушали досега. С други думи - отново цепи с лирика и е на сто процента себе си. Дори и с доста по-комерсиален бийт и в по-различна компания, отколкото сме свикнали да го слушаме.

Пичове, припомням ви - ВЕЧЕ НЕ СМЕ 2005-А! Хип-хопът, като ентъртейнмънт индустрия, отдавна подмина разделението комерс - ъндърграунд. Сега като се замисля, май вече е комерс да си ъндърграунд, а не обратното. Развитието на интернет тотално заличи границата между двете понятия, поради което всеки може да направи няколко милиона гледания в тубата, стига да изкара нещо наистина яко. Преди години беше различно, защото нямаше нито туба, нито социални мрежи. Много от феновете на Боро обаче са били пеленачета, когато беше толкова cool да разправяш, че си ъндърграунд. Сега е по-скоро смешно.

Обективната истина е, че Боро Първи е адски, ама адски талантлив, поради което заслужава да изкара възможно най-много пари от това, което прави. Щом е драснал подпис с Adamand, значи е преценил, че този ход ще му осигури това. Със сигурност отива при човек, който, добър или лош, разбира от бизнес и знае как да прави пари. Ако толкова му се кефите, вярвайте му. Изчакайте следващите му ходове и тогава си пуснете коментарчето. Сега го правите малко наизуст.

И за финал, все пак не забравяйте, че самият Боро каза следното:

За слава, за погледи за автографи - ГОТОВ СЪМ.

Лева да вали, да пада по много - ГОТОВ СЪМ.

Да ме искат и да не издържат направо ГОТОВ СЪМ.

Мойче подготвих са досега вече ГОТОВ СЪМ.

За тъпи предавания, рейтинг и числа - ГОТОВ СЪМ.

За слухове, за клюки, за мръсотия - ГОТОВ СЪМ.

За снимки, фалшиви усмивки, за всичко ГОТОВ СЪМ.

Мойче подготвях са досега вече ГОТОВ СЪМ. (skrrt)

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар