Най-после разлистих „Добри дни, лоши дни“ (изд. Millenium). Трябва да си призная, не започнах лесно. Сякаш Мелина Маркета ме хвърли в чужд живот без предупреждение, живот, който си тече, въпреки неканения гост.

Не се чувствах удобно, за това в началото странях от книгата. Възможно е да е така, защото не съм чела първата нейна книга „Спасяването на Франческа“ (изд. Millenium отново), в която част от героите присъстват. Но постепенно от страничен зрител се залисах по историята на това семейство и не ми пречеше, че за първи път се запознавам с тях. Симпатизирах на чувствата им, трогвах се. Книгата се предполага, че е тийн, което предполага леко четиво, но темите, които са засегнати не са съвсем „леки“. Да, тя е динамична, с много диалози и разменени имейли, което я прави по-лесна за възприемане и лесно може да бъде наръчник за самите родители, не само за децата им.

Разказва се за младо момче, на име Том Макий, който се сблъсква с трагедии, които не би трябвало никой на неговите години да се сблъсква. Като всеки тийнейджър е ядосан на целия свят, родители, приятели, любима. Ядосан е, защото се чувства предаден. Сблъсква се с трагедията от смъртта на най-близкия си роднина, неговият чичо и това е камъчето, което обръща каруцата и да пропадне в бездната на бунтарството и дори да посегне на наркотиците. Скръбта е способна да замъгли съзнанието, тя е лош съветник.

Това е роман за живота, а той на свой ред е един кръговрат от избори, довели до „добри дни, лоши дни“. Всеки се изправя пред житейска дилема и трябва да се справи със своите изпитания. Всеки трябва сам да си помогне, като позволи на другите да са му опора. С помощта на близките си и най-лошите дни могат да бъдат преборени и да оцелееш.

Това е роман за истински взаимоотношения, тяхната история може да бъде и вашата история.

Автор

Дива и непокорна. Единственото постоянство на Мария е в любовта към семейството, добрите приятели, добрата музика и добрата литература. Ценител на храната и любител в поезията. Животът ѝ е стихосбирка.

Напишете коментар