Кухнята е кътчето, в което всяка домакиня прекарва доста време. Затова е много важно какво е обзавеждането й. И ако вече сте избрали модерен дизайнза кухненските шкафове и маса, сега идва ред на мястото за сядане. Трябва да сте се насочили дали искате кухненски столове или ъгъл. Ако все още се колебаете, ще Ви помогнем да изберете, като Ви покажем какви предимства и недостатъци има кухненският ъгъл.

Предимства

Удобство и комфорт

Тези мебели за кухня са много меки и удобни за сядане, а тапицерията при повечето модели се пере и почиства лесно. Съобразено е с това, че е място за ядене и петната, които могат да се получат. По-качествените модели имат свалящи се калъфки, които се перат.

Заема по-малко пространство

Този вид диван за кухня е ъглов и заема по-малко място, като се постави в някоя чупка на стаята, където трудно би се поставила маса със столове. Така спестявате, ако не разполагате с голямо пространство.

Може да се използва и за сън

Има много варианти на ъгъл за кухня, които могат да се използват за спане. Те се разпъват и можете да сложите някои неочаквани гости да преспят там. Удобни са за спане и лесно се разтягат, а цените са достъпни.

Място за съхранение

Много модели кухненски ъгли имат място за съхранение, което можете да използвате за прибиране на различни вещи, които не Ви трябват в момента.

Комплекти

В повечето онлайн магазини има готови комплекти, състоящи се от диван и трапезна маса. Те са подбрани така, че да си отговарят по стил и материал на изработка, както и по цветове. Това е по-евтин вариант, отколкото, ако ги избирате по отделно.

кухненски диван

Недостатъци

Трудност при ставане

Понеже кухненският ъгъл е тип диван, ставането от масата ще изисква повече усилия, дори и да се изправят хората около Вас. Този факт отчитаме като недостатък - със столове този проблем няма да съществува, защото всеки е самостоятелен и ще може да се става, без да се нарушава спокойствието на останалите.

Трудна промяна на позицията

Този вид мебели са статични - тежки и трудно се преместват, затова, ако мислите, че често ще сменяте разположението на мебелите в кухнята, изберете вариант със столове.

Трудно съчетание

Понякога можете да срещнете трудност при съчетаването на този вариант с шкафовете и останалите мебели в стаята, защото повечето десени на дамаската на тези дивани е със задължаващи цветове.

Размерите понякога пречат на удобството

Ширината на седалките на някои модели не е достатъчна, за да седите удобно дълго време.

Твърдост на седалките

Има много варианти на тези мебели, които са с много твърда седалка и изобщо не са удобни за сядане. Когато избирате такива мебели е добре да седнете на тях, за да ги изпробвате. Те не се сменяват толкова често, затова е много важно да изберете подходящия.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар