Филмите за супергерои се превърнаха в същински блокбъстъри за последните десет години, печелейки стотици милиони, дори - милиарди долари.

Холивудският актьор Итън Хоук обаче сподели, че не е особено очарован от ленти, подобни на тези на Marvel и DC. Според него стойността на подобни филми се преувеличават от медиите, които едва ли не ги изкарват класики, подобни на тези на Ингмар Бергман и Робер Бресон.

Хоук даде интервю за изданието Film Stage, в което сподели мнение, че независимите продукции големите киновериги се маргинализират. "Сега сме изправени пред проблема, че ни убеждават как "Логан: Върколакът" е велик филм", каза актьорът. И иронично отбеляза, че все пак в лентата са показани хора в клинове, от чиито ръце излиза метал.

"Логан: Върколакът" с Хю Джакман изненада приятно киноманите, които откриха във филма дълбочина, нетипична за жанра. Припомняме ви, че неговият сценарий дори бе номиниран за "Оскар".

Итън Хоук разказа, че е отишъл да гледа лентата, тъй като едва ли не всеки го е убеждавал колко велик филм е това. "Наистина ли? Не, това е добър филм за супергерои", смята той. Според звездата от "Тренировъчен ден", големите компании искат да убедят зрителите, че това е велик филм само за да спечелят повече пари.

Както и можеше да се очаква, негативните коментари на Хоук му донесоха критики за проява на твърде голяма претенциозност.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар