Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши, Харви Кайтел… това са имената на част от актьорския състав на предстоящия филм "Ирландецът", дело на Мартин Скорсезе. След като уточнихме този въпрос, то няма как това да не е едно от най-чаканите заглавия за годината.

Филмът ще можем да гледаме посредством Netflix и ще разполага с внушителния бюджет от около 200 милиона долара, което го прави най-амбициозният проект на стрийминг платформата. Това е и най-големият бюджет, с който легендарният Скорсезе е работил по филм в кариерата си.

Благодарение на един от участниците във филма, Себастиан Манискалко, знаем кога да очакваме филма. В шоуто на Джо Роугън, Манискалко разкри, че филмът най-вероятно ще бъде наличен в Netflix през месец октомври. "През първата седмица изобщо не можех да спя, докато не стигнем до първата сцена. Знаех, че тя ще бъде с Де Ниро и Джо Пеши, което ме държеше буден“, казва Себастиан пред Роугън.

Ирландецът
Големите фигури, стоящи зад амбициозния проект "Ирландецът"

"Имаше момент, в който стоях лице в лице с Де Ниро. Той ме гледаше, а аз гледах него. Нямаше да кажа нищо… Тогава той се запъти към мен и каза: "Вратовръзката ти трябва да бъде малко затегната“, след което ми оправи вратовръзката“, продължава той. Само можем да си представим емоцията, която е изпитал.

Робърт Де Ниро ще влезе в ролята на Франк Шийрън, известен с прякора си Ирландеца. Де Ниро, разказващ на смъртното си легло за тъмното си минало, признава, че се е научил да убива без угризения по време на Втората световна война. Когато се връща в САЩ се въвлича в криминалните среди. В "списъка си" има 25 поръчкови убийства. В това число се предполага, че е замесен и в изчезването на профсъюзния лидер Джими Хофа, изигран от Ал Пачино.

Лентата ще представи именно как наемният убиец Шийрън признава убийството на добрия си приятел Джими Хофа, чието изчезване е една от най-големите неразгадани мистерии в американската история.

 

Джо Пеши ще влезе в ролята на друг престъпен бос – Ръсел Бъфалино, оглавяващ пенсилванската мафия. Предполага се, че той, също има пръст в изчезването на Джими Хофа. Харви Кайтел ще се преобрази в Анджело Бруно, а Боби Канавале предстои да бъде нюйоркският гангстер Лудия Джо Гало. Стивън Греъм ще влезе в обувките на Тони Провенцано – капо на престъпната фамилия Дженовезе. Ана Пакуин ще бъде дъщерята на Франк Шийрън -Пеги.

За Робърт Де Ниро това е девети филм под ръководството на Мартин Скорсезе.

„Ирландецът“ е базиран по книгата на Чарлс Брандт I Heard You Paint Houses. По предварителна информация можем да очакваме заглавието през октомври, но освен това и краткия тийзър, който имаме до момента нямаме, никаква друга информация за продукцията.

Джими Хофа
Изчезналият безследно Джими Хофа, който ще бъде изигран от легендарния Ал Пачино

Филмът ще "подмлади" имената, замесени в него, благодарение на чудото на специалните ефекти, връщайки ги в техните златни години. Благодарение на подмладявашата техника, ще можем да проследим образа на Де Ниро и компания през различните времеви периоди. На някой догледа ли му се отново "Добри момчета"?

За филма се говори още от далечната 2013 година, но множество спънки и забавяния отлагаха проекта до този момент.

В интервю Мартин Скорсезе ясно заявява, че иска да прави още филми подобни на Мълчание, но действието да не се развива през 17-и век в Япония, а в днешно време. "Ирландецът" е много по-различен като тематика, поради което очакваме планът на Скорсезе да влезе в действие, след като се захване със следващия си проект.

 

Бюджетът, заделен от Netflix, възлиза на над 100 милиона, включващ разходите по подмладяването на актьорите. Сигурни сме обаче, че филмът ще бъде пуснат по кината, за да се влючи в следващата битка за златната статуетка на "Оскарите" догодина.

Можем единствено да следим развитието на проекта и да потъркваме доволно ръце в очакване на "Ирландецът".

Автор

В търсене на по-добрата реалност между света, в който живеем и седмото изкуство. Повече от запален комиксов и специално MARVEL фен, но винаги обективен и изразяващ личното си мнение за каквото и да е. Приятната компания, с която може да обсъжда спокойно всевъзможни теми, било то филмови или не се цени високо.

Напишете коментар