"Пилето, което казва ку" е моноспектакъл на актьора Иван Юруков, който ще можем да гледаме на голямата сцена на театър "Сълза и смях" на 29 май от 21,30 часа. Тогава чаровникът ще излезне съвсем сам на сцената, за да подхване публиката под ръка и всички заедно с лекота да се потопят в едночасово театрално приключение.

Традиционно спектакълът се играе в залата на Нов театър НДК, но напоследък там се оказва тясно за всички желещи да срещнат на живо талантливият актьор. През февруари тази година спектакълът за първи път се срещна с публика извън страната. Игра се пред пълни салони в Лондон и Бирмингам. В края на този месец и началото на юни 2018 г. идва ред “Пилето, което казва ку” отново да полети зад граница, за да зарадва българите в Кьолн, Щутгарт, Мюнхен и Франкфурт.

Сценарият на "Пилето, което казва ку" е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор.

Иван Юруков

Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героя си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков.

И тази година звездата на Народния театър получи поредна номинация за “Икар” в категория Главна мъжка роля за ролята на Хорас в постановката “Лисичета” с реж. Бина Харалампиева. Иван Юруков можете да гледате и в най-касовите спектакли на Народния театър –  “Nеодачници”, “Лисичета”, “Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”. В “Театър 199” играе в спектакъла „Червено”, а в  Нов театър НДК  - в “Амадеус”.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар