TOP VIBES

Пет любими парчета на Ерсин от JEREMY?

Pinterest LinkedIn Tumblr


Едва ли вече има фен на българската рок музика, който да не е наясно с името JEREMY? 

Дебютният албум на бандата раздвижи сериозно пластовете на родната сцена, като все повече хора гордо се причисляват към сериозния контингент от фенове на групата. Често за толкова добри банди използваме клишето, че "те правят музика, която звучи на световно ниво". В случая на JEREMY?, това определено не е клише. А думите съвсем не изглеждат изпразнени от смисъл, просто защото тежат на мястото си.

На 13 април JEREMY? ще представят втория си студиен албум, като нямаме съмнение, че нивото остава все така високо. Промоцията ще се състои във Военния клуб в София, а тук можете да се насочите към събитието във Facebook.

Броени дни преди събитието, поканихме фронтмена на JEREMY? Ерсин Мустафов (фотокредит: Петър Попов) да се включи в една от традиционните рубрики на VIBES - "Пет любими парчета на..." Ето кои любими свои песни посочи Ерсин.

The Verve - "Bittersweet Symphony"

 

"Това е песента, която винаги ме връща към състоянието, в което искам да правя музика. Мога да я слушам всеки ден за начало, край и стимул да продължа."

Led Zeppelin - "Going to California"

 

"Имах един етап, в който просто се качвах в старата Honda и карах от Каварна нататък. Гледам голямото равно по залез (или изгрев!) и слушам Led Zeppelin. И точно това парче. Неописуемо е усещането, лично и пречистващо".

Radiohead - "Paranoid Android"

 

"В музикално отношение, за мен това е съвършенство и в някаква степен естественото продължение на Led Zeppelin."

The Cult - "Painted on My Heart"

 

"Разбиваща песен. Въздейства ми силно. Красота."

Джордж Харисън - "While My Guitar Gently Weeps"

 

"Доста интересен композитор, моят любим в The Beatles. Харесвам китарата на Ерик Клептън в песента, харесвам текста и това как ме кара да се чувствам, когато я чуя или свиря."

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар