Money talks. Джордж Клуни е най-скъпоплатеният актьор в света, разкрива ни обичайната класация на списание Forbes. И то въпреки факта, че не се е снимал в нов филм от 2016 година насам.

Макар липсата си на активност в Холивуд, в периода между юни 2017 и юни 2018 година Клуни е заработил впечатляващите 239 милиона долара. Основната причина за това е бизнес сделката, която той осъществи. Заедно със своите съдружници, Клуни продаде текила компанията си Casamigos на алкохолния гигант Diageo за 1 милиард долара, получавайки 233 милиона долара от сделката. Към тях се прибавят приходи от рекламни договори и стари филми.

На второ място в класацията на Forbes е един доста по-активен в работата си актьор, а именно - Дуейн Джонсън - Скалата. Бившият кечист регистрира приходи от 124 милиона долара. Джонсън успява да удвои печалбата си от миналата година, благодарение на солидните приходи от лентата "Джуманджи: Добре дошли в джунглата". Голямата популярност на Джонсън му е помогнала да получи солидна премия за промоцията на лентата, отбелязва Forbes.  "За мен социалните медии се превърнаха в най-важния елемент от маркетинга на филмите", каза той пред списанието.

Третото място в класацията на най-богатите остава за "Железния човек" Робърт Дауни - джуниър, радващ се на приходи от 81 милиона долара. Приходите му идват от касовия "Отмъстителите: Война без край" и сравнително малката роля в "Спайдърмен: Завръщане у дома", за която получи цели 15 милиона

Друга звезда на Marvel - Крис Хемсуърт, "каца" на четвърто място с приходи от 64.5 милиона. За периода, в който е правена класацията, Хемсуърт е имал и главна роля в продукцията "Тор: Рагнарок".

На пето място е добре познатият ни кино ветеран Джеки Чан, който продължава да трупа милиони от огромната си популярност в милиарден Китай. За въпросния период Чан е увеличил банковата си сметка с 45.5 милиона долара. Освен от цели 6 филма, в които е участвал, той е успял да стане по-богат и от множеството рекламни договори, които има. Освен това, Чан работи като продуцент, а и има собствена верига киносалони.

Топ 10 на най-високоплатените актьори се допълва от Уил Смит (42 млн. долара), индийската звезда Акшай Кумар (40.5 млн. долара), Адам Сандлър (39.5 млн. долара), Крис Евънс (34 млн. долара) и Салман Хан (33.5 млн. долара).

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар