Най-скъпият сериал на всички времена


Фентъзито определено е на мода. След като "Игра на тронове" на HBO заплени сърцата на милиони хора по цялото земно кълбо, конкурентите от Amazon ще отговарят подобаващо на удара. При това, вадейки тежката артилерия, а именно - "Властелинът на пръстените" на Дж. Р.Р. Толкин.

Amazon закупи правата за заснемане на сериал по "Властелинът", плащайки 250 милиона долара за това удоволствие. Очаква се шоуто да продължи минимум пет сезона, а цялостната сума по заснемането му ще надхвърли колосалната цифра от 1 милиард долара. Това ще направи бъдещия сериал безспорен №1 по изразходени средства за осъществяването му.

На този етап знаем, че Amazon е бил в директна конкуренция с Netflix относно придобиване на правата за проекта. В крайна сметка, 250-те милиона на Джеф Безос и неговата компания са се оказали печелившия удар, който Amazon е нанесъл върху своя конкурент. Очаква се продукцията по касовия сериал да стартира до две години. А сумата по реализацията му да надмине 1 милиард.

Само за сравнение, трите филма на Питър Джаксън по "Властелинът на пръстените" струваха значително по-малко - 281 милиона долара.

Посочва се, че огромна част от бюджета ще бъде заделена за привличане на големи имена от актьорската гилдия и осъществяването на визуални ефекти от последно поколение.

Остава обаче въпросът, дали "Властелинът на пръстените" и вселената на Толкин разполага с достатъчно материал, за да бъдат заснети цели пет сезона? Някои от феновете вече изразиха съмнения, посочвайки екранизацията на "Хобит" като пример за неуспешно "разтягане" на историята.

На този етап, все още не е ясно и кой период от света на Дж. Р.Р. Толкин ще бъде основата на бъдещия сериал. Почти сигурно обаче действието ще се развива преди събитията от "Задругата на пръстена" - първата книга от "Властелинът на пръстените".

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни