Известният италиански режисьор Бернардо Бертолучи защити публично Кевин Спейси, чиято кариера стигна дъното след разкритията за сексуален тормоз над повече от един млади мъже в миналото.

Спейси бе опозорен по крайно жесток начин от режисьора Ридли Скот, който взе решение в последния момент да го махне от своя филм "Всичките пари на света". Макар и снимките на лентата да бяха приключили, Скот реши сцените с персонажа на Спейси да бъдат заснети отново, а в неговата роля влезе Кристофър Плумър.

Бернардо Бертолучи обаче е на мнение, че в случая Ридли Скот не е постъпил правилно. Той дори го призова да се засрами от действията си.

Италианецът говори пред медиите по време на премиерата на новата версия на класиката му "Последно танго в Париж" на фестивала в Бари.

"Когато научих, че Ридли Скот се е съгласил да махне всички сцени на Кевин Спейси от "Всичките пари на света", изпратих съобщение на редактора Петер Скалиа да му предаде, че трябва да се засрами", атакува Бертолучи.

"А след това веднага поисках да заснема филм със Спейси", добави той.

Hollywood Reporter информира, че коментарите на Бернардо Бертолучи са били посрещнати с овации от аудиенцията в Бари. Самият Бертолучи добави, че всъщност подкрепя движението #MeToo и го похвали за успехите му до момента. Което е донякъде парадоксално, имайки предвид, че самият Кевин Спейси стана жертва на същото движение.

И в момента Спейси е разследван от прокурорите в Лос Анджелис и Лондон. Официални обвинения към него бяха предявени от актьора Антъни Рап. Версията на Рап е, че Спейси се е възползвал сексуално от него, когато той е бил едва 14-годишен. Самият Кевин Спейси изцяло потвърди казаното от Рап, след като официално му се извини за държанието си, оправдавайки го с консумацията на алкохол.

След като Антъни Рап първи проговори за действията на Спейси, още около 20 души разкриха, че са станали жертва на сексуалните мераци на американския актьор.

През 2016 година самият Бернардо Бертолучи се забърка в центъра на голям скандал. Тогава стана ясно, че известната сцена с изнасилване от "Последно танго в Париж" с Марлон Брандо и Мариа Шнайдер е била заснета без съгласието на актрисата. Бертолучи обясни, че е искал да използва реакцията на Шнайдер "като момиче, а не като актриса".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар