Новият албум на дуото Димитър Паскалев и Константин Кацарски се нарича „Атоми“ Албумът ще бъде представен пред публика на 24-ти април в Sofia Live Club, когато е официалната дата на издаването му във физическото и дигиталното пространство.

„Атоми” е концептуален проект, включващ 11 композиции, които чрез хармоничното съчетание на звук и текст ни представят новите посоки в музикалните търсения на двамата музиканти. Индивидуалният човек е атом от вселената, а тя е уникално въплътена в него. Човек носи съзнанието за мисия, нова мисия, за движение „към безкрая с теб вървим“. Усещането за време и пространство определя нашата идентичност „Времето се разтяга, спира, свива се в миг“.

Новият проект на Блуба Лу изразява търсенията на модерния човек - заобиколен от хаоса на днешния информационен поток, в търсене на хармония, радост и любов.

В синхрон с това разбиране - всички текстове в "Атоми" са на български език - абсолютен прецедент в богатата дискография на Блуба Лу до момента. Дълбокият синт бийт и дискретният електронен саунд съжителстват с ярките китарни акорди, елегантно допълващи вокалите на Димитър Паскалев.

А ето какво споделят за „Атоми” някои популярни личности от културния живот на България:

„Нежен, бавен, спокоен, позитивен, обнадеждаващ.” - Стефан Иванов, писател.

„Звучи романтично, по някакъв плажен начин.” -  Светослав Тодоров, журналист (Капитал)

„Хубавото и сладкото от старата музика и дисонанса от новата.” – Цвети Чендова, музикант

„На без фокус,“ – Тома Вашаров, режисьор.

„Носи космична, кинематографична и позитивна атмосфера.” – Насо Русков, музикант (Babyface Clan).

“Текстове, докосващи сърцето и ума.” – Георги Георгиев, музикант (Остава)

„Нов стандарт за пеене на български език.” – Георги Згуров, музикант (Анимационерите).

„Този албум е един ден, в който се случват много неща.“ – Димитър Коцев (Шошо), режисьор.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар