Ал Пачино: една легенда на 78

Днес - 25 април, рожден ден празнува един от най-талантливите холивудски актьори на всички времена – Ал Пачино. Той става на 78 години. Роден е през 1940 г. в нюйоркския квартал Бронкс, но е със сицилиански произход.

Познат на аудиторията е с гигантите „Кръстникът“, „Усещане за жена“, „Белязаният“.

Малцина знаят, че въпреки огромната слава, която актьорът има на екранната сцена, неговата страст всъщност е театърът. Първата му роля е в театралната постановка „Hello Out There“, режисирана от неговия наставник и приятел Чарлс Лоутън. Фен е на Уилям Шекспир.

Звездата му изгрява с ролята на Майкъл Корлеоне, така добре познат на всички ни, във филма на Франсис Форд Копола – "Кръстникът". Първоначално, Paramount Pictures не били съгласни с идеята на режисьора за ролята на Пачино, затова се наложили дузина тестове и кастинги, докато Копола ги убеди. Интересен факт е, че Ал Пачино не бил съгласен да играе героя на Майкъл, предпочитал този на Сони Корлеоне.

Стилен, неподправен, бунтар по дух, носещ само черно…Черното му отива. Ролите му са различни и героите несравними, но имат общо и това е близостта им до самотния, отхвърлен, нежен, чувствен и същевременно жесток мъж. Очакваме и най-новия му филм "Ирландецът", който също обещава успех, много скоро.

Ето, няколко негови откровени мисли:

„Аз съм актьор, не звезда. Звездите са хора, които живеят в Холивуд и имат басейн във формата на сърце.“

„На нас – актьорите ни е нужна известна несигурност. Именно тя поддържа градуса на кипене. Аз все още не мисля за пенсиониране. Бях шокиран, когато чух, че Пол Нюман се пенсионира на 82- годишна възраст. Повечето от нас просто падат в боя, като стари войници.“

„Проблемът при мен, предполагам, е следният: трябва да си бил с мен поне 50 години, за да разбереш точно за какво говоря и какво имам превдид.“

Ирен Бабачева

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни