"Ше дойдеш ли с мен" или как рапът може да те разплаче

Ше бъдеш ли там, когато до мене няма никой,
да шепнеш мили думи, когато грозно искам да викам?
Ше ме прегърнеш ли силно, за да не ни разделят,
ше бъдеш ли ти стабилна, ако се клатя за кой ли път?

Не бързайте да ни поправяте, че сме написали "ше", вместо "ще", защото точно така е искал да предаде своето послание NDOE - на езика на улицата, без излишни високопарни думи, без помпозност. Любов в истинската ѝ форма. Най-чистата и съвършена такава.

"Ше дойдеш ли с мен" е песен, която вече цял ден слушам на рипийт и непрекъснато нещо ми засяда в гърлото, докато го правя. Това е песен, която ясно показва, че няма нужда от огромен бюджет за видео, за да се изкачиш на предни позиции в "trending" в YouTube. Нужна е идея. Но такава, която да те стисне за гърлото, да се вкопчи в душата ти и да завладее емоциите ти.

Такива текстове се получават, когато жена пише за рап. Но такива текстове провокират и рапъри, които пеят за любов.

В черно-бялото видео виждаме двойки, които за пръв път слушат песента. В началото някои от тях са седнали далеч един от друг, но в края всички припяват заедно, гушкат се и демонстрират любовта си. А когато дечицата на някои от тях влизат в кадър, появата на поне една сълза ви е почти гарантирана.

Когато човек разбира нещо, той успява да го обясни с прости думи. Когато NDOE пее за любов, резултатът е същият. Песента е по-малко от 4 минути, а посланието - повече от всичко.

Адмирации за креативния екип зад това парче, а именно muhaill, на когото дължим музиката и аранжимента (последното заедно с NDOE), отново NDOE, който е автор на текста, Александра Касабова & Кристиан Кръстев / Think Ink, които дават идеята за клипа, както и Algoriddim, които са отговорни за обработката му.

Двойките, които влизат в главните роли, са:

Павлин Иванов - Bashmotion и Надя Сивкова
Преслава Пеева Митева и Михаил Митев – ФО
Орлин Милчев – Атила и Анелия Ичова - Акаша
Огнян Пелев и Мария Бояджиева
Ивайло Петров и Ваня Стайкова
Ангел Ковачев и Дорина Стоянова
Полина и Владимир Лилови
Александър Деянов - Skiller и Цветина Димитрова
Слав Анастасов и Хубен Хубенов
Сава Тасев – SAVA и Христиана Белниколовска - BNB
Марин и Яна Лалови
Александър Александров - Vitezzz и Марианна Петинаки

Ше дойдеш ли със мен?
Квото и да стане,
винаги ще се държим като едно!

Етикети: Ndoe
Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни