"Чинечита" – истории за живота, разказани с финес


Едно от любимите ми бягства от реалността е това в театъра. Чрез театъра.

Обичам да седя в залата и да разнообразявам ежедневието, потапяйки се в нови светове. Именно затова се страхувам да гледам комедии. Линията, която разделя смешното и трагичното, е съвсем тънка и гениалните комедии са точно една балансирана смесица от смях и сълзи. Често пъти удрям на камък в търсенето на качествени трагикомични пиеси. Случаят с „Чинечита” не беше такъв.

Cinecitta е италианска киностудия, която се намира в Рим. Основана е през 1937 година от Мусолини с ясната идея, че киното е „най-мощното оръжие”. Там са творили огромните имена в италианското кино Роберто Роселини, Виторио Де Сика, Висконти и Фелини. Този „филмов град”, както е буквалния превод, е град на мечтите.

Пиесата „Чинечита” разказва именно за мечтите. За неосъществените. За преследването на целите и цената, която трябва да платим.

 

В ролите са Стефан Мавродиев, Виктория Колева и Милко Йовчев, които умело ни пренасят в един дом в Рим, кодето дядо и внуче се срещат за пръв път.

Славата и разочарованието може би вървят ръка за ръка. Струва ли си да тръгнеш по трънливия и несигурен път, търсейки лично удовлетворение, или е по-добре да живееш кротък и сигурен живот?

Когато имаш голям порив да промениш живота си напълно, готов ли си да платиш огромна цена?

Това са част от въпросите, поставени в постановката с режисьор Емил Бонев. Засегнати са екзистенциални въпроси и най-хубавото е, че на зрителя е оставено намирането на отговорите им.

„Чинечита” се играе в театър 199.

Лиляна Георгиева

Лиляна все още търси себе си и своето поприще, живеейки между Германия и България. Занимава се с филмова критика и анализи. Освен киното, обича спонтанни пътешествия, смислени разговори в приятна компания и хубави книги.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни