„Разбира се, че всичко това се случва само в главата ти, Хари. Но защо това трябва да означава, че не е истинско?“

Истинско е... С книга, близо до сърцето... не в преносен смисъл, а в буквален. За всички, които искат да носят със себе си любимата си книга или обложка на филм като малко бижу, дойде и вашето време.

Днес ще ви запозная с автора и създателя на тези ръчно изработени бижута.

Михаела по образование е рентгенов лаборант, но „своето нещо“ намира в правенето на мини книжки и бижута. За себе си казва, че от малка има наклонности да създава нещо, обича да рисува, пише, моделира, снима.

Вдъхновението за мини книжките намерила, наблюдавайки своята библиотека и си помислила, че ще е „много симпатично да си носи книгите и по ушите“.

Феерия/ Handmade Jewelry e идеалният подарък за скъп човек. Носещ послание и със сантиментален привкус. Притежаващ заряда на Новото време и същевременно с ретро излъчване.

Освен бижутата, сред изделията на Михаела можем да открием уникални свещи, украси и козметични принадлежности.

Истинска феерия от цветове, епохи, култури...

Всички бижута са направени с много любов и внимание към детайла. За работата си Михаела признава, че е нейно призвание и мисия. Характерната пипкавост, която подобен тип творене изисква, тя обожава. Кара я да се чувства жива, а моделирането я вълнува.

Началото на този неин път е без точна представа какво ще излезе. Работи с полимерна глина и естествени камъни. Има опити и за декупаж.

Сред героите, които изработва като бижута, най-търсен и обичан се оказва Малкият принц, почетна позиция се пада също на „Крадецът на книги“ и „Хари Потър“. Най-малкото ѝ бижу е около един сантиметър книжка, корицата на която е направена от хартиено сърце. За Михаела от важно значение е обратната връзка от хората и мисълта, че е зарадвала някого, затова, ако си поръчате някое от нейните съкровища, не забравяйте да ѝ пишете и след това.

За себе си твърди, че е перфекционист.Изработката на една книжка минава през фотошоп, принт, рязане, прегъване, лепене, доизкусуряване и може да се направи и за 15 мин., и за час.

Ако и вие обичате нетрадиционните неща, ако обичате да мечтаете и ако се радвате на малките неща, значи сте открили точния подарък за себе си или за скъпите ви хора. Затова посетете тази Феерия и вижте дали вашата любима книга вече е там. Ние открихме своята.


Автор

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Напишете коментар