Феерия от аксесоари, в които ще се влюбиш

„Разбира се, че всичко това се случва само в главата ти, Хари. Но защо това трябва да означава, че не е истинско?“


Истинско е... С книга, близо до сърцето... не в преносен смисъл, а в буквален. За всички, които искат да носят със себе си любимата си книга или обложка на филм като малко бижу, дойде и вашето време.

Днес ще ви запозная с автора и създателя на тези ръчно изработени бижута.

Михаела по образование е рентгенов лаборант, но „своето нещо“ намира в правенето на мини книжки и бижута. За себе си казва, че от малка има наклонности да създава нещо, обича да рисува, пише, моделира, снима.

Вдъхновението за мини книжките намерила, наблюдавайки своята библиотека и си помислила, че ще е „много симпатично да си носи книгите и по ушите“.

Феерия/ Handmade Jewelry e идеалният подарък за скъп човек. Носещ послание и със сантиментален привкус. Притежаващ заряда на Новото време и същевременно с ретро излъчване.

Освен бижутата, сред изделията на Михаела можем да открием уникални свещи, украси и козметични принадлежности.

Истинска феерия от цветове, епохи, култури...

Всички бижута са направени с много любов и внимание към детайла. За работата си Михаела признава, че е нейно призвание и мисия. Характерната пипкавост, която подобен тип творене изисква, тя обожава. Кара я да се чувства жива, а моделирането я вълнува.

Началото на този неин път е без точна представа какво ще излезе. Работи с полимерна глина и естествени камъни. Има опити и за декупаж.

Сред героите, които изработва като бижута, най-търсен и обичан се оказва Малкият принц, почетна позиция се пада също на „Крадецът на книги“ и „Хари Потър“. Най-малкото ѝ бижу е около един сантиметър книжка, корицата на която е направена от хартиено сърце. За Михаела от важно значение е обратната връзка от хората и мисълта, че е зарадвала някого, затова, ако си поръчате някое от нейните съкровища, не забравяйте да ѝ пишете и след това.

За себе си твърди, че е перфекционист.Изработката на една книжка минава през фотошоп, принт, рязане, прегъване, лепене, доизкусуряване и може да се направи и за 15 мин., и за час.

Ако и вие обичате нетрадиционните неща, ако обичате да мечтаете и ако се радвате на малките неща, значи сте открили точния подарък за себе си или за скъпите ви хора. Затова посетете тази Феерия и вижте дали вашата любима книга вече е там. Ние открихме своята.


Ирен Бабачева

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни