Фарс "на тъмно" в "Черна комедия"


Сцената на тетър „Българска армия“ вече се осветява от едно от най-смешните представления на нашето съвремие, пиесата "Черна комедия" на британския драматург Питър Шафър.

Действието се развива във вечер, която се очаква да положи началото на успеха за младия скулптор Бриндсли и бъдещата му съпруга Каръл (Веселин Анчев и Луизабел Николова). Една уж обикновена електрическа авария обаче оставя героите „на тъмно“ и разплита около тях множество тайни и безумни ситуации, в които са замесени бащата на Каръл (Георги Къркеланов) и любовницата на Бриндсли (Евелин Костова). Владислав Виолинов и Анастасия Ингилизова пък се превъплъщават в цветните роли на двама от съседите, а гост актьорът Моню Монев представя любопитния образ на богат меценат-милионер.

Играта със светлините винаги държи зрителите в очакване, а образите на сцената забавляват с грешни решения и нелеп хумор. А доколко е търсена в действителност светлината в живота ни, имаме ли нужда от нея, за да прозираме истините и какво е способен да скрие човек, когато знае, че никой не гледа - на тези въпроси може да намерите отговор в постановката „Черна комедия на 9 и 27 януари.

Радослава Влайкова

Радослава е филолог и ненаситен читател. Обича да учи нови езици, да слуша френска музика, да пътува, да пише и да потъва в книжни светове. Във всеки ден открива поне едно вдъхновение, което после облича в думи!

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни