"Един живот в рецепти" на шеф Георги Бойковски. Както ви съобщихме миналата седмица,  на 24. април, вторник в SHOW HOW TOMEKO на столичната ул. „Станислав Доспевски“ 101, ще се състои вълнуваща небцето вечеря, който ще  представи новата българска кухня по иновативен и модерен начин.

Повече за събитието можете да си припомните тук.

https://www.vibes.bg/%D0%95%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D1%88%D0%B5%D1%84-%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%91%D0%BE/

Най-добрият приятел на храната е хубавото вино.

На вечерята ще имате възможност да опитате три вина от долината на Струма от Винарска изба Рупел, които ще представи собственикът на избата Г-н Граматиков.

Рупел Тамянка 2017 – Сортове: Тамянка

Реколта: 2017

Светъл, златист и бистър цвят. Сочен и съблазнителен нос. Фин мискетово-тамянов аромат, с нотки на сушена смокиня, сухи цветя, градински чай и лайм. Тялото е гладко и нежно, с приятна свежест, послевкусът – дълъг и плодов.

Розе Анита Рупел 2017 – Сортове: Сан Джовезе х Каберне Совиньон х Мелник 55

Реколта: 2017

Красив бледо розов цвят, с брилянтен блясък. Средно тяло, с нежен, богат и атрактивен аромат на черешов сироп, шипка и тютюнево листо. Вкусът е елегантен, плодов, с приятна свежест. Изключително дълъг финал с мек и нежен плодов послевкус

Рупел Граматик Мелник 55 –  Сортове: Мелник 55

Реколта: 2015

Тип вино: Червено

Бистър, тъмно рубинен цвят. Сочен нос с преобладаващи нотки на череши и вишни, деликатни подправки и землисти акценти, дим. Свежо тяло, средно и хармонично с добре изразени киселини и плодово-опушен финал. Чудесна структура на виното, богато на полифеноли, балансирана киселинност и с добър потенциал за отлежаване.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар