Те са "Най-добри неприятелки"


Ако е вярно, че сами избираме приятелите си, неприятелите по всяка вероятност избират нас. Все пак никой не обича да се кара, другите са винаги в основата на всеки конфликт и носят по-голямата, ако не и цялата вина. Нали?


Филмът „Най-добри неприятелки” по сценарий на Дориана Леондеф и Франческа Маниери проследява комичното съперничество между две жени, бивша и настояща съпруга на един и същи мъж, което достига точка на кипене, когато двете се оказват наследници и попечителки на извънбрачното му дете. От китайски произход. Фабиола (Клаудия Джерини) и Лучия (Маргерита Буй) са като ден и нощ. Едната е духовно извисена, макар и симпатично разсеяна, другата е егоцентрична кариеристка с афинитет към леопардовата шарка. И неприличните думи. Двете се оказват рамо до рамо в борбата за любовта на малкия Паоло и така откриват, че различията им може би не са чак толкова непреодолими.

Лентата е симпатична и забавна и носи духа на италианския темперамент, подправен с пикантен римски диалект.

„Най-добри неприятелки” е част от програмата на фестивала CineLibri

Ивалина Саралиева

Ивалина Саралиева обича да гледа черно-бели филми, да чете Фитцджералд (и Моъм, и Оруел, и Удхаус), да пише писма, да свири Шопен, да ходи на театър. И още блестящи неща, печени неща (най-вече кестени), сладки неща, тефтери, всичко на точки и разпечатани на хартия снимки. Пише, защото вярва, че между редовете човек може да скрие не само смисъл, но и себе си.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни