Ако е вярно, че сами избираме приятелите си, неприятелите по всяка вероятност избират нас. Все пак никой не обича да се кара, другите са винаги в основата на всеки конфликт и носят по-голямата, ако не и цялата вина. Нали?

Филмът „Най-добри неприятелки” по сценарий на Дориана Леондеф и Франческа Маниери проследява комичното съперничество между две жени, бивша и настояща съпруга на един и същи мъж, което достига точка на кипене, когато двете се оказват наследници и попечителки на извънбрачното му дете. От китайски произход. Фабиола (Клаудия Джерини) и Лучия (Маргерита Буй) са като ден и нощ. Едната е духовно извисена, макар и симпатично разсеяна, другата е егоцентрична кариеристка с афинитет към леопардовата шарка. И неприличните думи. Двете се оказват рамо до рамо в борбата за любовта на малкия Паоло и така откриват, че различията им може би не са чак толкова непреодолими.

Лентата е симпатична и забавна и носи духа на италианския темперамент, подправен с пикантен римски диалект.

„Най-добри неприятелки” е част от програмата на фестивала CineLibri

Автор

Ивалина Саралиева обича да гледа черно-бели филми, да чете Фитцджералд (и Моъм, и Оруел, и Удхаус), да пише писма, да свири Шопен, да ходи на театър. И още блестящи неща, печени неща (най-вече кестени), сладки неща, тефтери, всичко на точки и разпечатани на хартия снимки. Пише, защото вярва, че между редовете човек може да скрие не само смисъл, но и себе си.

Напишете коментар