"Такси 5": 10 години по-късно

След близо 10-годишна пауза, сагата "Такси" се завърна на големия екран ударно със своята 5-а част и макар че критиката го оценява ниско, в сравнение с неговите предшественици, то зрителите, от своя страна, го предпочитат и той се похвали със завидното първо място у нас за най-гледан филм, според данни от киносалоните от първата премиерна седмица.

Остана и разочарование у аудиторията, заради отсъствието на героите Емилиен и Даниел, изиграни съответно от актьорите Фредерик Дифентал и Сами Насери. Мястото им беше заето от Франк Гастамбид, в ролята на полицай Силван Маро, принуден да се премести в Марсилия, където кметът му възлага мисията да спре италианската банда, ограбваща бижутериите в региона, и Малик Бентала в ролята на племеника на Даниел.

За да изпълни мисията, Маро се нуждае от бялото такси на Даниел, а когато това такси е в играта, всички знаем какъв е резултатът.

За щастие, добре познатите ни други главни персонажи от сагата присъстват и този път. Това са Ален (Едуард Монтут) и вече кметът на Марсилия – Жибер (Бернард Фарси), неподправен и строг, сериозен… и много талантлив певец (това не е ирония)!

Запазената марка и стил на лентата са налице и тук, но хуморът е една идея по-директен, ако до сега той беше тънък и ироничен, то тук не е оставено нищо на подсъзнанието и въображението. Модерен и в стил „Бързи и яростни“, както се изразиха и повечето критици, филмът е прекрасна идея за прекарване на вечерта в забавление и смях. Подсладено настроение допринася и фонът от вечната "Pump it" на Black Eyed Peas.

…И колите, много коли, и непоправимият френски хумор. Гледайте!

Ирен Бабачева

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни