След близо 10-годишна пауза, сагата "Такси" се завърна на големия екран ударно със своята 5-а част и макар че критиката го оценява ниско, в сравнение с неговите предшественици, то зрителите, от своя страна, го предпочитат и той се похвали със завидното първо място у нас за най-гледан филм, според данни от киносалоните от първата премиерна седмица.

Остана и разочарование у аудиторията, заради отсъствието на героите Емилиен и Даниел, изиграни съответно от актьорите Фредерик Дифентал и Сами Насери. Мястото им беше заето от Франк Гастамбид, в ролята на полицай Силван Маро, принуден да се премести в Марсилия, където кметът му възлага мисията да спре италианската банда, ограбваща бижутериите в региона, и Малик Бентала в ролята на племеника на Даниел.

За да изпълни мисията, Маро се нуждае от бялото такси на Даниел, а когато това такси е в играта, всички знаем какъв е резултатът.

За щастие, добре познатите ни други главни персонажи от сагата присъстват и този път. Това са Ален (Едуард Монтут) и вече кметът на Марсилия – Жибер (Бернард Фарси), неподправен и строг, сериозен… и много талантлив певец (това не е ирония)!

Запазената марка и стил на лентата са налице и тук, но хуморът е една идея по-директен, ако до сега той беше тънък и ироничен, то тук не е оставено нищо на подсъзнанието и въображението. Модерен и в стил „Бързи и яростни“, както се изразиха и повечето критици, филмът е прекрасна идея за прекарване на вечерта в забавление и смях. Подсладено настроение допринася и фонът от вечната "Pump it" на Black Eyed Peas.

…И колите, много коли, и непоправимият френски хумор. Гледайте!

Автор

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Напишете коментар